Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadrani kupovali za tisuću radosti

Autor: Katina Vrsaljko

16.12.2009. 23:00
Zadrani kupovali za tisuću radosti

Foto: Adam VIDAS



Uz financijsku pomoć koju redovito dajemo Caritasu iz županijskog proračuna, ovakvim aktivnostima želimo popularizirati rad Caritasa. Uvijek postoji mogućnost da se nekome pomogne, zato moramo misliti jedni na druge, posebno u vrijeme krize, rekao je župan Stipe Zrilić


U okviru božićne akcije “Za tisuću radosti” Caritasa Zadarske nadbiskupije jučer su ujutro na Narodnom trgu ulogu trgovca preuzeli zadarski nadbiskup Ivan Prenđa i župan Stipe Zrilić.
Naime, na štandu Caritasa su se prodavale čestitke, kolači, keramički predmeti i božićni ukrasi koje su izrađivali učenici Medicinske i Poljoprivredne škole, časne sestre te korisnici Antistigma programa. Prikupljena sredstva će se donirati ljudima koji su ostali bez zaposlenja, a radno su sposobni. Između ostalih, na štandu su se našli i dogradonačelnik Dražen Grgurović, pročelnik Mario Pešut te predsjednički kandidat Nadan Vidošević.
Prolaznici su ionako dobre volje u ovo predbožićno vrijeme, a trgovačke sposobnosti župana i nadbiskupa dodatno su ih motivirale da kupnjom pomognu potrebitima.
– Uz financijsku pomoć koju redovito dajemo Caritasu iz županijskog proračuna, ovakvim aktivnostima želimo popularizirati rad Caritasa. Uvijek postoji mogućnost da se nekome pomogne, zato moramo misliti jedni na druge, posebno u vrijeme krize, rekao je župan Zrilić.
I nadbiskup je, uzvikujući parole mira i dobrote, privlačio kupce na štand.
– U povodu božićne kupnje i treće nedjelje Došašća intenzivno ćemo poraditi na programu ove akcije da siromašnim obiteljima omogućimo radosniji Božić. Onaj tko kupuje ove male stvari da bi učinio nešto dobro, onaj tko osjeća da treba činiti dobro, pogodio je pravu dimenziju Božića, rekao je nadbiskup Prenđa.
Kako priča Ana Uranija, djelatnica Caritasa, novac će pomoći obiteljima koje su pomoć tražile od Caritasove socijalne službe.
– Zadnjih godina smo skupili po 6-7 tisuća kuna, ali uz prodaju božićnih drvaca. Ove godine je donacija Hrvatskih šuma bila nešto manja pa će se sva drvca prodavati u Zagrebu. Ali jako smo zadovoljni s odazivom i darežljivošću građana, rekla je Uranija.
S ovim štandom akcija se nastavlja i 21. prosinca na božićnom sajmu u City Galleriji, a proizvodi se mogu inače kupiti u prostorima Caritasa.