Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Neka bude više svjetla

16.12.2010. 23:00
Neka bude više svjetla


Prodajemo ručne radove štićenika – ukrase za bor, kuglice, svijećnjake od prirodnih materijala, sušenog voća i drva, anđeliće te domaći pekmez od smokava, kroasane, kroštule… Cijene su od 5 do 100 kuna. Jako je hladno pa nema puno ljudi, rekao je Ivo Puljek, volonter Caritasa, vjerujući ipak da i na jakim hladnoćama ljudska toplina opstaje


Tradicionalnom  akcijom “Za 1.000 radosti” i s  motom “Neka bude više svjetla” započele su božićne humanitarne akcije Caritasa Zadarske nadbiskupije. Nekolicina vrijednih volontera usprkos hladnoći vrijedno je  dežurala na Narodnom trgu,  prodajući ručne radove  štićenika Caritasa.
– Prodajemo ručne radove  štićenika – ukrase za bor, kuglice, svijećnjake od prirodnih  materijala, sušenog voća i drva, anđeliće te domaći pekmez  od smokava, kroasane, kroštule… Cijene su od 5 do 100  kuna. Jako je hladno pa nema  puno ljudi, rekao je Ivo Puljek,  volonter Caritasa, vjerujući  ipak da i na jakim hladnoćama  ljudska toplina opstaje.
S Ivom su na štandu bile i  djevojke iz Gimnazije Vladimira Nazora, koje su prodavale radove učenika te škole.  Na prijedlog njihove profesorice, to im je prvi susret s  volontiranjem.
– Lijep je osjećaj pomoći  nekome i sigurno ćemo i ubuduće volontirati. Možemo pomagati na razne načine – nekome nešto donijeti, darovati,  praviti društvo, s nekim učiti i  slično, rekle su djevojke.
Brojni volonteri Caritasa  sudjelovat će u božićnoj akciji  “Za 1.000 radosti” koja se nastavlja danas i sutra. Caritasov  štand će na Narodnom trgu  ostati do sutra, kada će se u  ulozi prodavača naći i zadarski  nadbiskup msgr. Želimir Puljić te osobe iz javnog života.
Prodajom božićnih drvaca,  koja su donacija Hrvatskih  šuma, zatim čestitki, slastica,  umjetničkih radova koje je  izradila grupa iz Caritasova  Antistigma programa i drugih  prigodnih artikala koje  izrađuju volonteri, prikupljaju  se sredstva za najugroženije  obitelji o kojima skrbi zadarski  Caritas.