Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Poginuo mladić iz Vodica, djevojka lakše ozlijeđena

16.12.2010. 23:00
Poginuo mladić iz Vodica, djevojka lakše ozlijeđena


Riječ je o 28-godišnjem Anti Moroviću koji je vozio “seat” šibenskih registracija. Ulaskom u lijevi zavoj izgubio je kontrolu, sletio izvan ceste i svom se silinom zabio u stablo bora


Ante Morović,  28-godišnjak iz Vodica poginuo  je, a njegova suvozačica i vršnjakinja lakše je ozlijeđena u teškoj  prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak u noći, oko  4.15 sati.
Tragedija se dogodila na  državnoj cesti DC 8, između  Biograda i Pakoštana. Smrtno  stradali Morović upravljao je  automobilom marke „seat”  šibenskih registracijskih oznaka, a u trenutku nesreće vozio je  iz smjera Biograda prema Pakoštanima.
Ulaskom u lijevi zavoj izgubio  je kontrolu nad automobilom,  sletio izvan kolnika te svom silinom udario u stablo bora.
Mladi je vozač poginuo na  licu mjesta, dok je 28-godišnja  djevojka srećom, prošla tek s  lakšim ozljedama te je vozilom  Hitne pomoći prebačena u zadarsku Opću bolnicu na daljnju  liječničku obradu i skrb. Očevid  su na mjesta odmah nakon nesreće obavili zadarski policajci, a  automobil stradalog mladića i  djevojke bio je “odšlepan” u Hrvatski autoklub u Zadru.
U godini koja je na izmaku, a  prema podacima iz PU zadarske, do danas je na cestama  Zadarske županije smrtno stradala 21 osoba, dok je lani ta  tragična brojka bila za jedan  ljudski život manja.