Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mazija: Možemo ponovno iznenaditi

16.12.2011. 23:00
Mazija: Možemo ponovno iznenaditi


Ponudimo li angažman kao u Omišu, a u ofenzivnom i defenzivnom dijelu ponovno budemo imali više raspoloženih igračica, možemo se nadati novoj pobjedi – kaže Marija Mazija


Ohrabrene prošlotjednim slavljem u Omišu, trećim u sezoni, košarkašice Zadra u subotu će u 19 sati nove bodove potražiti u srazu s Pleterom. Kao i u dvoboju sa Studencem, “bijelo-plave” će se u 10. kolu A-1 lige sastati s ekipom koja ima jednak broj bodova (po 11) te po dosadašnjim rezultatima svakako spada u red dodirljivih. No, pogled na ljestvicu ne može ponuditi objektivni prikaz kvalitete Riječanki, koje na Višnjik dolaze s dobro posloženim sastavom, podjednako opasnim na unutarnjim i vanjskim pozicijama.
– I Pleter je, ne zaboravimo, pobijedio u Omišu. I to nakon uvjerljivog vodstva gotovo cijelu utakmicu. To govori da nas u subotu očekuje još teži zadatak, odnosno još kvalitetniji suparnik. Riječanke imaju nekoliko iskusnih, visokih igračica koje mogu donijeti prevagu, ali i opasne bekove – upozorava Marija Mazija, trenerica Zadra.
Ipak, u Omišu su vaše igračice demonstrirale da se mogu više nego dobro nositi s papirnatim favoritima, dok će novopronađeno samopouzdanje i domaći parket biti dodatni aduti Zadra.
– Slažem se. Iako je Pleter izrazito neugodna i agresivna ekipa, vjerujem da u ovu utakmicu ne ulazimo bez izgleda. Ponudimo li angažman kao u Omišu, a u ofenzivnom i defenzivnom dijelu ponovno budemo imali više raspoloženih igračica, možemo se nadati novoj pobjedi – dodaje Mazija.
Njen sastav niti ovaj put nisu zaobišle ozljede; Davorka Balić nije trenirala cijeli tjedan, pa će nastup prve razigravačice i ponajbolje igračice domaćih biti upitan.
– Nadam se da će Balić moći odigrati barem kraću rolu, jer bez nje bismo definitivno bili hendikepirani. Sigurno je da će u svakom slučaju biti teško, ali, ponovit ću, smatram da možemo ponovno ugodno iznenaditi. Polako se dižemo u formi, a ako budemo maksimalno “unutra”, rezultat ne bi trebao izostati – podvukla je trenerica Zadra.
Susretom 10. kola košarkašice s Višnjika odradit će pretposljednju obvezu u prvoj fazi natjecanja i u aktualnoj kalendarskoj godini. Do drugog kruga očekuje ih još gostujući dvoboj s Medveščakom, koji je na rasporedu u srijedu. S jednom pobjedom Zadranke bi značajno povećale izglede za ulazak u doigravanje za prvaka (osam najboljih).
Raspored 10. kola (17./18. prosinca): Zadar – Pleter (subota, 19 sati), Jolly – Medeveščak, Agram-ZG – Studenac Omiš, Rockwoool Pula – Novi Zagreb, Croatia 2006 – Dubrava, Gospić CO slobodan.