Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadar prvak jesenskog dijela

Autor: Viktor Bogut

16.12.2012. 23:00
Zadar prvak jesenskog dijela

Foto: Marin GOSPIĆ



Očekivanom pobjedom protiv osječkog Kandit Premijera kuglači Zadra potvrdili su osvajanje titule najbolje momčadi jesenskog, odnosno prvog dijela prvenstva. Fantastičnim igrama ove jeseni kuglači Zadra vrlo brzo su dokazali da su itekako jaki i motivirani u novoj sezoni te su od početka krenuli s pobjedama. Doduše, početni dio prvenstva im je donio i lake protivnike, no lakoća s kojom su Zadrani dolazili do bodova (osim u uvodnoj utakmici protiv Radnika) dala je nagovijestiti da bi ovaj sastav, unatoč činjenici da je ostao u prijelaznom roku bez Borisa Benedika, mogao imati itekako važnu ulogu u domaćem prvenstvu.
– Sigurno da nam je u početku prvenstva odgovarao nešto lakši raspored. Mi doslovno tijekom priprema nismo odigrali niti jednu pripremnu utakmicu. Samo smo jednom igrali međusobno, no takav raspored na početku omogućio nam je da se polako uigravamo i da maksimalno spremni dočekamo one najjače utakmice – rekao je direktor Zadra Ivan Lulić. Kada su krenule one najjače utakmice, onda su krenule i najbolje igre. Kuglači Zadra prvo su uspjeli u gostima slaviti protiv branitelja titule Konikom Osijeka, da bi nakon toga uspjeli kod kuće pobijediti još jednog favorita za titulu, Zaprešić. Jedini poraz Zadrani su doživjeli na jako teškom terenu u Gospiću gdje svoje domaće utakmice igra Velebit.
– Šteta radi tog kiksa. To je bila jako teška kuglana u kojoj vrhunski igrač ne može doći do izražaja. No, mi smo sigurno njih malo i podcijenili. Nitko nama nije branio da odemo jednom ili dva puta tamo trenirati. Na kraju krajeva, njihovi igrači treniraju i u Mocirama. Mislili smo da ćemo unatoč teškoj kuglani uspjeti neokrznuti proći i to gostovanje. Prevarili smo se. Ali ne smijemo se buniti. Ovo je iznad svih očekivanja – dodao je Lulić.
A Zadrani su u subotu rutinski stigli do desete pobjede u prvenstvu. Kandit je malo prijetio, ali tek u konačnici kada je manje-više već sve bilo gotovo. Nakon prve izmjene Luka Ukalović i Hrvoje Marinović ostvarili su lagane pobjede i osigurali svojoj momčadi vodstvo od 2:0 i 130 drva razlike. U drugoj izmjeni na isti način je odigrao Kostadin Manev, ali nešto slabiji rezultat je ostvario Stanko Čota, kojega je sa 3:1 u setovima svladao gostujući igrač Jeličić. U nešto lošijoj posljednjoj izmjeni Mario Baljak, unatoč ne tako kvalitetnoj igri dolazi do pobjede, a Luku Bolanču nakon dva seta mijenja Skorić koji odigrava solidno i uspijeva uzeti bod Begoviću i u konačnici Zadar pobjeđuje sa 6,5:1,5.
Dvobojem protiv Kandit Premijera, kuglači Zadra završili su prvi dio prvenstva i sada ih očekuje prvenstvena stanka do 12. siječnja iduće godine.


ZADAR – KANDIT P. 6,5:1,5


(3548 – 3389)
Marinović – Nikolić 4:0 (602 – 529), Ukalović – Vuka 3:1 (647 – 591), Manev – Knežević 3:1 (628 – 601), Čota – N. Jeličić 1:3 (554 – 591), Baljak – Barać/M. Jeličić 2:2 (255+257), Bolanča/Skorić – Begović 2:2 (271/294 – 565)