Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Tadić: Nismo se osramotili protiv “modrih”

16.12.2013. 23:00
Tadić: Nismo se osramotili protiv “modrih”


Utakmicama 20. kola Prve HNL završio je jesenski dio prvenstva. Istini za volju, ostale su još dvije utakmice (Lokomotiva – Rijeka i Istra 1961 – Dinamo) koje će se odigrati naknadno kako bi se u potpunosti kompletiralo svih 20 kola. Zadar je porazom na Maksimiru završio ovogodišnju prvenstvenu priču. Mogli bi reći očekivano, jer ipak je Dinamo lider prvenstva i definitivno najkvalitetnija momčad Lige. To bi značilo da su Zadrani prvi dio prvenstva završili na 8. mjestu, a u 20 kola su osvojili 17 bodova. Gol razlika nije bajna, zabili su samo 15 golova, a 33 puta su Zadrovi vratari morali vaditi loptu iz svoje mreže.
Zadar se protiv Dinama nikako nije osramotio. Odigrala je Milinova momčad hrabru utakmicu, otvorenu i borbenu. Nisu se zatvarali u bunker već je osnovna namjera bila nadigravanje. Mora se priznati da je Dinamo do troboda, barem po šansama i prikazanom u Maksimiru, došao posve zasluženo. Međutim, prve dvije “prave” prigode na utakmici imala je momčad sa Stanova. U 14. i 19. minuti Josip Tadić se našao u 100-postotnim šansama, ali Sandomierski, vratar “modrih” nije dozvolio vodstvo gostiju.
– Smatram da se na Maksimiru nismo osramotili. Dinamo je ipak daleko najkvalitetnija momčad Lige i lider prvenstva – kazivao je jučer Tadić koji je produžio boravak u Zagrebu s obzirom da je nastupila stanka u prvenstvu.
– Uvijek nakon utakmice kada vrtim film u glavi mislim da sam mogao neku situaciju bolje iskoristiti, izabrati neku drugu varijantu. U prvoj prilici je domaći vratar odlično obranio. U 19. minuti sam pucao preblizu njemu, mogao sam i bolje “naciljati”. Barem imam malu zadovoljštinu u tome da sam postigao taj počasni zgoditak. Naravno, uvijek razmišljaš i o tome što bi bilo da sam zabio barem jednom na početku utakmice i doveo svoju momčad u vodstvo. Međutim, što je tu je, ne može se ništa vratiti unazad.