Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Lovci nagradili Zadarski list za afirmaciju lovstva u županiji

16.12.2016. 23:00
Lovci nagradili Zadarski list za afirmaciju lovstva u županiji


Tradicionalni božićno-novogodišnji domjenak Lovačkog saveza Zadarske županije upriličen je jučer u restoranu Fortuna u Murvici. Pozivu domaćina odazvalo se preko stotinu uzvanika i gostiju, među kojima su bili i gradonačelnik Božidar Kalmeta, pročelnik županijskog odjela za poljoprivredu Danijel Segarić, glavni županijski lovni inspektor Josip Nekić te direktor Zadarskog lista Neven Klarin.
Nakon minute šutnje za sve preminule lovce, ali i poginule i nestale hrvatske branitelje, uzvanike je pozdravio predsjednik Saveza Damir Perić osvrćući se na godinu na izmaku.
– Za rad naših udruga na terenu mogu izreći samo riječi hvale, ali ipak smo dužni još više pozornosti pridati uzgoju, zaštiti i očuvanju divljači te  prirodnog okoliša, istaknuo je Perić prenijevši pozdrave predsjednika HLS-a Đure Dečaka i župana Stipe Zrilića, a prigodu je iskoristio i da svima zaželi čestit i blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu Novu godinu uz, naravno, dobru kob.
Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Božidar Kalmeta rekavši kako mu je posebna čast i zadovoljstvo, kao lovcu, nazočiti navedenom okupljanju.
– Biti lovac je prije svega častan hobi i nešto što mora doprinositi zaštiti i reprodukciji divljači. Lovci nisu ti koji samo pucaju, kako neki misle, već i oni koji vode brigu o toj divljači. Oni čuvaju biljni i životinjski fond i ujedno su najbolji borci protiv krivolova. Zadaća nam je da u još većoj mjeri poradimo na podizanju lovačke kulture, jer to je itekako bitno. Želim da vama i vašim obiteljima naredna godina bude još bolja u svim vidovima, a posebno u zdravlju, rekao je gradonačelnik obećavši kako će Grad Zadar nastaviti podupirati rad LSZŽ-a.
Budući da je vrijeme Božića i Nove godine vrijeme darivanja, na tom su tragu predsjednik Perić i tajnik Roko Pavić uručili priznanja za 2015./2016. godinu. Lovačka udruga “Kobac” iz Ražanca nagrađena je od strane Hrvatskog Lovačkog saveza, a na prijedlog LSZŽ, za najbolju lovačku udrugu u 2015. godini na prostoru Zadarske županije. Priznanje je preuzeo predsjednik Nikola Miletić. Za izvanredan doprinos, razvoj i afirmaciju lovstva na prostoru Zadarske županije prigodnom plaketom nagrađen je Zadarski list, a priznanje je osobno primio direktor Neven Klarin. Za izuzetan doprinos u promociji lovstva, lovne kinologije i lovnog streljaštva na prostoru Zadarske županije, novinar Zadarskog lista Branko Božić nagrađen je prigodnom zahvalnicom.
U ime nagrađenih zahvalio se direktor Neven Klarin.
– Ja osobno, kao i Zadarski list, tokom godine dobijemo razne nagrade i priznanja, ali moram priznati, bez neke lažne patetike, da su mi ova nagrada i priznanje nešto što meni, a i Zadarskom listu, zaista puno znači. Kad dobijete nagradu u svojoj sredini, onda to ima posebnu draž i vrijednost. Smisao novine je da živi među ljudima, da svi od nje nešto korisno imamo i to ne samo na polju informacije, već i u smislu edukacije i da se svatko u njoj može prepoznati. Naša je novina stajala i stajat će uvijek na raspolaganju ovakvim udrugama, a ovo je udruga koja ima svoju silnu vrijednost i prepoznata je ne samo u granicama Zadarske županije, već i šire. U ime svih djelatnika Zadarskog lista i u svoje osobno, želim vam zahvaliti i čestitati nadolazeće blagdane vama i vašim najmilijima. Svima vam dobra kob i Bog vas čuvao, rekao je Neven Klarin.