Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

S osmijesima na licima preuzele diplome

16.12.2016. 23:00
S osmijesima na licima preuzele  diplome


Svečana dvorana Sveučilišta u Zadru, možda je jučer bila jedno od najsretnijih mjesta u gradu jer se održavala svečana promocija prvostupnica pedagogije i drugih struka.
Obitelj, prijatelji, kolege s obaveznim buketićima cvijeća kako je i običaj, došli su puni ponosa i sreće, čestitati novim akademskim građanima ove zemlje, a riječ je o 13 mladih djevojaka koje su dobile svoje zaslužene diplome.
Osmijeh nije silazio s lica ni pročelniku Odjela za pedagogiju zadarskog Sveučilišta prof.dr.sc. Igoru Radeki koji je i sam, čestitajući djevojkama – u kratkom, govoru naglasio kako su mu ovakvi trenuci uvijek najemotivniji i najljepši te da mu je drago što ima tako ugodnu dužnost i čast primiti u akademsku zajednicu nove članove.
– Ovo je vaša velika pobjeda do koje niste došli lako. Trebalo je uložiti rada i truda, a na tom je putu bilo uspona, ali i padova. Međutim, osim što ste završili studij, vi ste u to vrijeme rasli, sazrijevali i postajali ljudi, koji će sada spremno krenuti dalje u život. I kao što smo mi znak vrijednosti naših profesora, tako ste i vi naš znak i zato imamo razloga slaviti zajedno. Danas isplovljavate iz luke zadarskog sveučilišta i širite luč dalje na ponos sebi, svojim obiteljima i našoj Domovini. Budite predvodnice napretka i u životu vam dalje želim puno zdravlja, sreće i uspjeha – rekao je među ostalim, pročelnik Igor Radeka.
Tako je jučer svoju diplomu prvostupnice pedagogije i etnologije primila Rina Bilota, Marina Fuzul je diplomirala pedagogiju i sociologiju, Mirna Glavina geografiju i pedagogiju, Marija Gverić pedagogiju i sociologiju, Iva Lizović pedagogiju i etnologiju, Ivana Lončarić pedagogiju i filozofiju, Katarina Madjerić pedagogiju i etnologiju, Nikolina Sapunarić engleski i pedagogiju, Irena Skrbin engleski i pedagogiju, Dora Šarić pedagogiju i etnologiju, Valerija Šinko pedagogiju i ruski, Antonija Tasalak pedagogiju i njemački te Nikolina Zelić pedagogiju i geografiju.