Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Bez odmora u Cerknu

Autor: Andrija Prović

17.01.2010. 23:00
Bez odmora u Cerknu


U razdoblju od 9. do 16. siječnja, 24 plivača Plivačkog kluba Zadar zajedno sa svojim trenerima Josipom Nekić, Željkom Olujićem i Karlom Vukićem boravilo je u slovenskom Cerknu, gradiću u kojem su odradili zimske pripreme.
Riječ je o već tradicionalnom posjetu ovom mjestu, a ove godine, zadarski plivači po 10. put su se pripremali u Cerknu, gdje se već osjećaju kao kod kuće i čije dobre uvjete treniranja posebno ističu.
Cilj zimskih priprema bio je višestruk. Osim rada na formi i tehnici, plivači su se međusobno družili što je, kako kažu njihovi treneri, doprinijelo jačanju timskog duha i povezanosti.
U tjedan dana, koliko su boravili u Sloveniji, plivači su odrađivali trenige u ritmu dva puta dnevno, a osim vježbanja u bazenu i na suhom, popratni trening bilo je skijanje na obližnjim obroncima.
Da su odradili dobar posao pokazalo se već na natjecanju organiziranom pred sam kraj priprema. Zadrani su tako odmjerili snage s domaćinima, Plivačkim klubom Cerkno.
Nastupali su u 4 discipline u 50-metarskom bazenu, a najviše bodova osvojile su zadarske plivačice Karla Donadić, Katja Čizmin i Ira Jovančević, dok su domaćini prednjačili u muškom dijelu natjecanja.
Uz one u bazenu, svoje vještine plivači su odmjerili i na snježnoj stazi. Naime, škola skijanja koju su pohađali, organizirala je za svoje učenike još jedno zanimljivo natjecanje.
– Puno rada i malo odmora, to je bio naš ritam u ovih 7 dana, a vratili smo se iskusniji, jači i zaljubljeniji u plivanje, izjavila je trenerica Josipa Nekić.
Plivači zadarskog plivačkog kluba nastavljaju s pripremama za nadolazeća natjecanja. Prvenstvo Dalmacije te zimsko B prvenstvo koje će se održati 13. i 14. veljače na Višnjiku, neki su od natjecanja na kojima će članovi PK Zadar imati priliku za demonstraciju novostečene forme.