Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Teže od očekivanog

Autor: Viktor Bogut

17.01.2010. 23:00
Teže od očekivanog

Foto: Filip BRALA



Mnogo teže nego se očekivalo stolnotenisači Donata uspjeli su slaviti u Splitu, protiv istoimenog prvoligaša i jedne os najslabijih momčadi lige. Iako je čelni čovjek struke Zadrana Denis Karlović najavljivao kako Davor Karlović neće biti u postavi, na kraju je iskusni zadarski stolnotenisač otišao s ostatkom momčadi u Split, a na kraju je morao i nastupiti, jer da nije, Donat bi izgubio. Tomislav Kolarek i Stipe Josipović nisu bili dovoljni da se pobijedi slabašan splitski tim. Josipović je ponovno izgubio utakmicu koju je morao dobiti, tako da je Donat prije dvoboja parova gubio 2:1.
– Morali smo ubaciti Davora Karlovića. Tko zna što bi se dogodilo da nismo – kazao je Hari Goja, trener Donata.
Zadrani su doduše dvoboj otvorili pobjedom. Najbolji igrač Donata Tomislav Kolarek s glatkih 3:0 je slavio protiv Edija Duplančića. No onda kreću “muke po Donatu”. Joško Buljan pobjeđuje Stipu Josipovića, a onda Josip Miljković očekivano gubi od imenjaka Jerkovića. I onda se zadarska klupa odlučuje u igru ubaciti ozlijeđenog Karlovića, tako da on s Kolarekom uspijeva donijeti Donatu drugi bod i to u parovima. Ipak, tada se i Josipović razigrava i zajedno s Kolerkom uspijeva dobiti dva meča i konačnu zadarsku pobjedu. Iako je Donat ovaj dvoboj dobio, prvi dvoboj nastavka prvenstva ne daje prevelik optimizam. Vrlo brzo će Zadrani morati zaboraviti na loše igre i krenuti s pravim utakmicama. A i zadarski stručni stožer željno će očekivati kada će se potpuno oporaviti Davor Karlović.


Split – Donat 2:4


Duplančić – Kolarek 0:3, Buljan – Josipović 3:1, Jerković – Miljković 3:0, Buljan/Josipović – Karlović/Kolarek 1:3, Duplančić – Josipović 0:3, Jerković – Kolarek 0:3.