Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Mičiću zaprijetili da će ga progutati mrak

17.01.2011. 23:00
Mičiću zaprijetili da će ga progutati mrak


Svi grafiti su napisani identičnim rukopisom, velikim slovima i plavim sprejem. Gramatički i pravopisno su ispravni, što se često za grafite sa sličnom tematikom dosad nije moglo reći. Prijeteći grafit na trgu „cilja” na subotnju utakmicu Zadra i Crvene Zvezde koja se u 17 sati igra na Višnjiku


Grafit „Ako ne padne Zvezda padat će glave” osvanuo je u utorak ujutro na Narodnom trgu. Malo dalje, na potezu prema mostu, u blizini ljekarne Centar na zidu piše „Igrajte pi….. košarka nam je sve”. Osim njih, u blizini zadarskog hrama košarke, dvorane Jazine, otkriven je grafit „Mičiću čuvaj se mraka”.
– Nemam nekog posebnog komentara, ali reći ću da ovakvo nešto nije ugodno čuti ni vidjeti, posebno zato jer je besprimjereno naspram moje obitelji i mene, kaže prozvani direktor kluba Zdenko Mičić koji se osvrnuo i na utakmicu sa Zvezdom.
– Pobijedili smo ih u Beogradu i ne vidim zašto ih ne bismo pobijedili i u Zadru, na domaćem terenu. Mi se i dalje borimo sa pretežno financijskim dugovima iz prošlosti ali ja se nadam da to neće utjecati na našu igru. Osim toga, baš zato što su dugovi iz prošlosti ovi grafiti upućeni na krivu adresu, zaključio je Mičić.
Policija prijeteće grafite još uvijek ne tretira kao prijetnje.
– Prijetnja kao kazneno djelo ima puno faktora koje treba ispuniti pa kvalifikacija još nije dovršena, a obrada je u tijeku, kaže glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.
Policija je prijavu dobila iz kluba, a dva grafita su prilikom ophodnje i prije prijave vidjeli policajci.
Svi grafiti su napisani identičnim rukopisom, velikim slovima i plavim sprejem. Gramatički i pravopisno su ispravni, što se često za grafite sa sličnom tematikom dosad nije moglo reći.
Prijeteći grafit na trgu „cilja” na subotnju utakmicu Zadra i Crvene Zvezde koja se u 17 sati igra na Višnjiku. Zadar ove godine igra jako loše, na pretposljednjem je mjestu u NLB-u i bori se za ostanak u NLB ligi gdje posljednje mjesto dijeli upravo sa velikim rivalom, Crvenom Zvezdom.


 MARIN: ONAJ TKO JE TO NAPRAVIO MRZI ZADAR I TORNADO




Uvredljive i prijeteće natpise protiv KK Zadar, koji su jučer osvanuli na nekoliko lokacija u gradu, oštro su osudili predstavnici udruge navijača Tornado. Predsjednik Boris Marin reagirao je ovako.
– U ime udruge navijača Tornado i svoje osobno, ograđujem se od grafita, koji su jučer osvanuli u gradu. Onome tko je pisao te grafite poručujem da ga može biti sram, jer niti je navijač KK Zadar, niti voli Zadar, niti mrzi Crvenu zvezdu, nego jedino što mrzi je KK Zadar, a pogotovo navijačku skupinu Tornado. Namjerno je napisao te grafite, prije svega da bi naštetio Tornadu, čiji su članovi jučer privedeni na obavjesne razgovore u policiju. Dakle, taj neprijatelj Tornada je uspio u svom naumu.
Marin je dodao još nešto.
– Siguran sam da je upoznat s činjenicom da ja, kao predsjednik Tornada, nisam u dobrim odnosima sa direktorom KK Zadar Zdenkom Mičićem i zato na zidu, u tko zna koje doba noći, kukavički ispisuje prijetnje smrću, što meni nikada, ni u najvećem ludilu, ne bi palo na pamet. Sa sigurnošću mogu tvrditi da to nije napravio nitko iz Tornada. Dovoljno se vratiti unatrag manje od mjesec dana, kada su nas svi prozivali za razbijanje autobusa s igračima Partizana, a na kraju se ustanovilo da nijedan od počinitelja nije član Tornada. Nadam se da će organi reda, koji istražuju ovaj slučaj, otkriti počinitelja u što skorijem vremenu, a nama će u tom trenutku pasti kamen sa srca.
Priprema li se Tornado na neki poseban način za subotnju utakmicu sa Crvenom zvezdom?
– Nemamo neku posebnu pripremu. Znamo da će nam šanse za ostanak u ligi, ako izgubimo tu utakmicu, biti minimalne. Zato se nadamo da će svi Zadrani prepoznati važnost te utakmice i da će doći u dvoranu u što većem broju i pomoći momčadi da izbori pobjedu i da uplovimo u mirnu luku – zaključio je predsjednik Tornada. (R. M.)