Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ponavlja se suđenje trojici zbog droge

17.01.2011. 23:00
Ponavlja se suđenje trojici zbog droge


Riječ je o Davoru Bajlu koji je na prvom suđenju bio oslobođen od optužbi, Vici Copiću koji je bio osuđen na tri i pol godine zatvora i još uvijek se jedini nalazi u pritvoru te Siniši Glaviću kojemu je bila izrečena dvogodišnja zatvorska kazna


Zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, Vrhovni sud Republike Hrvatske zatražio je ponavljanje suđenja i to pred potpuno izmjenjenim Sudskim vijećem, pa je tako jučer na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru ponovno sjeo Davor Bajlo (47), Vice Copić (34) te Siniša Glavić (39) koji su optuženi zbog delikata oko droge.
Davor Bajlo na prvom je suđenju bio oslobođen od optužbe, Vice Copić bio je osuđen na tri i pol godine zatvora dok je Siniša Glavić bio osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine zbog kaznenog djela posjeda u cilju preprodaje heroina.
U kratkom obrazloženju presude, sudac Boris Babić koji je tada predsjedao Sudskim vijećem naglasio je kako je prvooptuženi Bajlo u ovoj “priči” oslobođen krivnje zbog nedostatka dokaza, dok je za drugu dvojicu optuženika rekao kako je nedvojbeno činjenično utvrđeno da su držali drogu zbog daljnje preprodaje na zadarskom narko tržištu.
– Siniša Glavić je osuđen zbog pomaganja u kaznenom djelu. On je znao i u tome sudjelovao, što se pak, tiče Copića on je do sada već u četiri navrata osuđivan zbog kaznenog djela zlouporabe opojne droge, što pokazuje i potvrđuje njegovu upornost u činjenju ovakvih kaznenih djela – obrazložio je prvu, nepravomoćnu presudu donesenu početkom listopada prije dvije godine, sudac Babić nakon čega su Davor Bajlo i Siniša Glavić odmah i pušteni iz pritvora u kojem su se nalazili od dana uhićenja. Vice Copić pak, tadašnjom odlukom Sudskog vijeća ostao je u pritvoru, a sudac Babić ju je objasnio činjenicom kako je to zbog “visine zatvorske kazne, njegove dosadašnje osuđivanosti te činjenice da je ovisnik koji mora pribavljati sredstva za drogu, pa i kaznenim djelima”. Copić se još uvijek jedini nalazi iza rešetaka zadarskog Istražnog centra.
Prema navodima optužnice Bajlo i Copić se terete da su dogovorili sastanak ispred jednog kafića u Ulici Nikole Jurišića zbog isporuke droge. Kako stoji u optužnici, Bajlo je heroin ostavio u prtljažniku svog “renaulta 4”. Na dogovoreno mjesto Copića je dovezao Glavić u svom “golfu” kojim su se nakon preuzimanja “robe” pokušali udaljiti, no taj su im naum osujetili zadarski policajci Odjela za narkotike. U pokušaju bijega, kako stoji u optužnici zadarskog tužiteljstva, Glavić je vozilom krenuo naglo natrag, dok se Copić pokušavao riješiti heroina prosuvši ga kroz otvorena vrata sa suvozačkog mjesta. No, prije negoli je dovršio svoj naum, policajci su ih uhitili.
Suđenje, kojim sada predsjeda sutkinja Dijana Grancarić, nastavlja se u ožujku.