Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Širenje hrvatsko-češkog prijateljstva

17.01.2011. 23:00
Širenje hrvatsko-češkog prijateljstva


Prije samog obilaska virskog štanda održan je prigodan sastanak na kojemu je uz predstavnike Oslavanyja i Vira, sudjelovao i sam veleposlanik Krnić. U prijateljskom i srdačnom razgovoru istaknuta je dobra suradnja između Vira i grada domaćina koja se ogleda i u ovom sudjelovanju na sajmu turizma. Također je istaknuto širenje prijateljstva između mladih Vira i Oslavanyja


Turistička zajednica Općine Vir sudjelovala je na međunarodnom sajmu putovanja i turizma pod nazivom “GO – RegionTour 2011” koji se od 13. do 16. siječnja održao u češkom gradu Brnu.
Ovo je druga godina zaredom da TZ Vir sudjeluje na ovom međunarodnom sajmu, a sve je i ove godine organizirano uz pomoć češkog grada prijatelja Oslavanyja. Uz izaslanstvo Općine Vir i Grada Oslavanyja, štand TZ Vir na sajmu je posjetio i Frane Krnić, veleposlanik Republike Hrvatske u Češkoj. Prije samog obilaska virskog štanda održan je prigodan sastanak na kojemu je uz predstavnike Oslavanyja i Vira, sudjelovao i sam veleposlanik Krnić. U prijateljskom i srdačnom razgovoru istaknuta je dobra suradnja između Vira i grada domaćina koja se ogleda i u ovom sudjelovanju na sajmu turizma. Također je istaknuto širenje prijateljstva između mladih Vira i Oslavanyja, pa su tako proteklog tjedana na skijanju u Češkoj boravila virska djeca, a na ljeto će Vir ugostiti djecu iz Oslavanyja. 
Veleposlanik Krnić izrazio je zadovoljstvo ovako dobrom suradnjom i doprinosom Vira i Oslavanyja u širenju hrvatsko-češkog prijateljstva, te je poželio čelnicima Vira i Oslavanyja jačanje suradnje na svim područjima.  
Za Turističku zajednicu Općine Vir ovo je izuzetno važno sudjelovanje na sajmu jer se radi o jednom od većih turističkih sajmova u Europi. I ove je godine Grad Oslavany ustupio dio svojega štanda, odnosno dio štanda mikroregiona Ivančice u kojem se taj grad nalazi, a domaćini su toplo dočekali izaslanstvo Turističke zajednice i Općine Vir, u kojemu su se pored načelnika Kristijana Kapovića nalazili još predsjednik OV-a Vira Mate Radović i dopredsjednik Miroslav Glavan te direktor Ureda TZ-a Vir Šime Vučetić, pruživši im svu potrebnu potporu za vrijeme boravka u Češkoj, kao i u organizaciji predstavljanja na sajmu.
Izlaganje na sajmu, koje je završilo u nedjelju, vodio je direktor Turističkog ureda Šime Vučetić.