Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tko više broji pobjede

17.01.2011. 23:00
Tko više broji pobjede


Poštar, Zaprešić i Novska su sasvim solidne momčadi, za domaću ligu izrazito jake, ali Zadar je ove sezone neki drugi svijet


Nije bilo potrebe previše komentirati novu pobjedu kuglača Zadra. U prvom kolu nastavka prvenstva, 12. po redu Zadrani su došli do nove pobjede, isto kao i u svih prijašnjih 11 kola.
– Rutinska pobjeda – rekao je Šime Mijolović, trener Zadra.
Neće stručni stožer Zadra i igrači reći da je domaće prvenstvo riješeno, ali jako teško će ijedan od najbližih pratitelja stići Zadra. Splitski Poštar, Zaprešić i Novska su sasvim solidne momčadi, za domaću ligu izrazito jake, ali Zadar je ove sezone neki drugi svijet. Proteklih sezona netko je u određenom dijelu prvenstva i zaprijetio. Ovaj put je od samog početka sve jasno. Zadar je ponovno prejak za konkurenciju. I baš zato je i gostovanje kod Velebita bilo potrebno rutinski odraditi. I to su Zadrani i uspjeli.
– Dobru partiju smo odigrali. Odmah došli do prednosti i vrlo rano osigurali pobjedu. Eto, srušili smo pojedinačni rekord kuglane, a malo nam je nedostajalo da padne i ekipni. To dovoljno govori kakvu smo utakmicu odigrali.
A do ekipnog rekorda kuglane na Plitvičkim jezerima bilo je potrebno samo osam drva. Onaj pojedinačni je pao i to u režiji Branislava Bogdanovića. Poraz je doživio mladi Hrvoje Marinović od još mlađeg Mesića. A momčadi iz Otočca nije pomoglo što je u njihovim redovima niz Zadrana ili bivših igrača Zadra (Zublić, Zrile, Vidak…). Iako je osvajanje titule prvaka Hrvatske sada već postala formalnost, jedan veliki izazov Zadrane očekuje za desetak dana. Na rasporedu su prve četvrtfinalne utakmice Europske lige. A tu igrače Zadra čeka njemačka Victoria Bamberg. Jako opasan protivnik koji je doista “crna ovca” Zadranima.