Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ninske maškare vraćaju se na Zadarski karneval

17.01.2012. 23:00
Ninske maškare vraćaju se na Zadarski karneval


Karnevalski odbor je također odlučio da će se ninske maškare nakon dužeg izbivanja ponovno pojaviti na Zadarskom karnevalu, i to na završnoj večeri u nedjelju 19. veljače. Dan ranije gostovat će na karnevalu u Benkovcu


U dvorani Doma kulture u Ninu održana je prva radna sjednica gradskog karnevalskog odbora. Na njoj su izneseni te prihvaćeni planovi ovogodišnjih karnevalskih ludovanja u gradu Ninu i njegovim prigradskim mjestima. Okupljanje članova “Karnevalske udruge mladeži grada Nina”, koja je osnovana na novim temeljima prije dvije godine i koja djeluje pod nazivom M.i.N.a, inicirao je Marin Pijaca, njezin začetnik i utemeljitelj, stručni suradnik za animaciju i sport Grada Nina.
Raspravljajući o karnevalu svi su se složili da unatoč krizi i pojačanim mjerama štednje ovogodišnja događanja moraju biti najorganiziranija i najposjećenija do sada. Svoj će doprinos i ovog puta dati članice kreativne radionice ninske Udruge žena “Aenona” pod vodstvom predsjednice Nade Surić, njezine zamjenice Radmanke Subotić te tajnice Brankice Matulj.
Pučka manifestacija o kojoj je riječ doživjet će kulminaciju u subotu uvečer 11. veljače, kada će se nakon cjelodnevnog “ludovanja” te “češljanja” svakog ninskog kućanstva, nakon izrečene mu presude za sve ninske bremenite nedaće i nevolje u protekloj godini na lomači spaliti glavni i jedini krivac Krnje Škariota. Nakon toga čina koji će svojom nazočnošću uveličati maškare grada Benkovca, brojna maškarana i nemaškarana svita preselit će se u Dom kulture ili pak u ovdašnji diskoklub “Venus” na već tradicionalno čašćenje jelom i pićem. Održat će se i bal pod maskama gdje do sitnih noćnih sati uz ludovanje i glazbu neće nedostajati nagradnih i zabavnih igara. Priredit će se i reality talent show pod nazivom “Dora-noćna mora”.
Karnevalski odbor je također odlučio da će se ninske maškare nakon dužeg izbivanja ponovno pojaviti na Zadarskom karnevalu, i to na završnoj večeri u nedjelju 19. veljače. Dan ranije gostovat će na karnevalu u Benkovcu.
Karnevalski odbor nada se financijskoj potpori ninskih ugostitelja i gospodarstvenika. Posebno računaju na tradicionalnu potporu iz Gradskog proračuna te iz blagajne ninske gradske Turističke zajednice.
Također računaju i ove godine na pomoć gradskih komunalnih službi.
Što se pak tiče budućih pravaca djelovanja, članovi Karnevalske udruge mladeži grada Nina Marin Pijaca, Lucija Glavan, Šime Relja, Drago Dragi Štulić, Katarina Stulić, Nino Glavan, Filip Štulić, Katarina Štulić, Andrijana Štulić i ostali mladi članovi jedinstveni su u stavu da treba održati kontinuitet ninskih maškara i karnevala.