Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pri pokušaju krađe goriva, mladić propucan sačmaricom

17.01.2012. 23:00
Pri pokušaju krađe goriva, mladić propucan sačmaricom


Mladiću s utvrđene ozlijede leđa i nogu koje najvjerojatnije potječu od vatrenog oružja, saznajemo u PU zadarskoj


Nikica K. (21) teško je ozlijeđen pri pokušaju krađe goriva, a lovačkom puškom u nogu i leđa pogodio ga je godinu dana mlađi mladić koji je to područje gdje se dogodio pokušaj pljačke – čuvao.
Naime, benkovački su policajci i jučer tijekom poslijepodneva još uvijek provodili kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom sa zadarskog područja, kojeg se sumnjiči da je u ponedjeljak na večer oko 22 sata, u podnožju Debelog brda, između Smilčića i Pridrage, teško ozlijedio 21-godišnjeg Nikicu K. s benkovačkog područja koji je inače, kako saznajemo, od ranije poznat policiji zbog imovinskih delikata.
Policajci su došli do saznanja da je ovaj evidentirani kradljivac zajedno s 33-godišnjakom, također, s benkovačkog područja došao do radnog stroja kojeg je čuvao 20-godišnjak, u namjeri da ukrade gorivo. Dok su pretakali gorivo u kante, na njih je iz lovačke puške 20-godišnji čuvar ispalio jedno streljivo sa sačmom koja je pogodila Nikicu K. u leđa i nogu.
Lovačka puška mu je oduzeta, a protiv njega će, nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, biti podnesena kaznena prijava.
Protiv Nikice K. i njegovog “kompanjona” slijedi kaznena prijava zbog teške krađe.
A, o ovom događaju policajce su prvi izvijestili dežurni liječnici u zadarskoj Općoj bolnici u utorak nešto iza ponoći, kada je ozlijeđeni mladić dovezen u bolnicu te su rekli policajcima kako ozljede najvjerojatnije potječu od vatrenog oružja.
Mladić je hospitaliziran.