Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Miroslav Andrić i dalje predsjednik Zuona

Autor: Velimir Brkić

17.01.2013. 23:00
Miroslav Andrić i dalje predsjednik Zuona

Foto: Velimir BRKIĆ



Kruna našeg šestogodišnjeg rada je svakako inicijativa i doprinos u organizaciji domaćinstva 59. Svjetskog natjecanja u oranju održanog od 13. do. 15. rujna 2012. godine, naglasio je Andrić, predsjednik “ZUONO”, ovogodišnjeg dobitnika Grba grada Biograd na Moru


 Udruga za organizaciju natjecanja orača Zadarske županije “ZUONO” održala je izbornu skupštinu, novi-stari predsjednik je dipl. ing. agr. Miroslav Andrić, viši stručni suradnik u Poljoprivredno savjetodavnoj službi.
– Kruna našeg šestogodišnjeg rada je svakako inicijativa i doprinos u organizaciji domaćinstva 59. Svjetskog natjecanja u oranju održanog od 13. do. 15. rujna 2012.
godine, naglasio je Andrić, predsjednik “ZUONO”, ovogodišnjeg dobitnika Grba grada Biograd na Moru.
Svjetsko natjecanje u oranju je okupilo rekordni broj natjecatelja, 61 iz 31 države. Unatoč “pasjem” vremenu na poljoprivrednim terenima Vrane u Jankolovici okupilo se preko 15.000 posjetitelja.
– Mnogi su bili skeptični, a mi smo uz veliku potporu i zahvaljujući viziji biogradskog gradonačelnika Ivana Kneza, ipak uspjeli dovesti svjetsku oračku elitu u srce Jadrana, na polja udaljena tek dva kilometra od centra Biograda. Prije svega zahvaljujući dotadašnjem uspješnom organiziranju Natjecanja orača Zadarske županije i prepoznatljivim radom tada mlade udruge “ZUONO”, govori Andrić.
U novom četverogodišnjem razdoblju tajnik je Josip Bobanović. U Upravnom odboru su još i Krešimir Dražina, Slavko Mršić te Zoran Galac. Nadzorni odbor ima tri člana, Milu Vedrića, Živka Vujića i Šimu Prtenjaču.
– Na prošlogodišnjem 10. natjecanju orača Republike Hrvatske održanom u Sinjskom polju postigli smo najveći uspjeh dosad, treći orač Hrvatske je fantastični Krešimir Dražina iz Pristega. Štoviše, šesti je bio Željko Vujić iz Sv. Filipa i Jakova, kaže tajnik Josip Bobanović iz Polače, inače aktivni natjecatelj u oranju.
Osim organiziranja oračkih natjecanja “ZUONO” održava i poljoprivredne edukacije, tribine i okrugle stolove s eminentnim stručnjacima.