Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Snijeg je u Zadru moguć tek krajem mjeseca

Autor: Irena Jurjević

17.01.2013. 23:00
Snijeg je u Zadru moguć tek krajem mjeseca

Foto: Sebastian GOVORČIN



Sljedeći tjedan proći će s relativno visokim temperaturama – s malo kiše, a više sunca te bez olujnih vjetrova


Bura, kiša, jugo, pa onda opet kiša – takve su prognoze za Zadar i njegovu okolicu kada su u pitanju idući dani i ovaj vikend. Usprkos tome što je ostatak Hrvatske zameo snijeg, kada je u pitanju naša županija mikroklima “pali” i dalje, pa od snježnih pahulja najvjerojatnije ovaj put neće biti ništa, kazao nam je meteorolog Duško Kraljev.
Pahulje moguće ispod Velebita
– Eventualno malo pahulja može donijeti bura u primorskom dijelu ispod Velebita, no i to je malo vjerojatno. U ovom naletu hladnoće najvjerojatnije nećemo imati ništa od snijega. Hoće li nešto snijega biti potkraj mjeseca, nismo sigurni, jer za naše priobalje niti u to vrijeme nisu predviđene niže temperature, kazao je Kraljev. A ovaj kraj tjedna Zadar i njegovu okolicu očekuju naleti bure i juga. Točnije, za petak i subotu predviđena je bura, dok je za nedjelju predviđeno jugo s povišenim temperaturama. A sljedeći tjedan proći će pak s relativno visokim temperaturama s malo kiše, a više sunca te bez olujnih vjetrova.
Prvi snijeg u Gračacu
U međuvremenu snježni pokrivač zahvaća sve uokolo Zadra i okolice. Prvi ovogodišnji snijeg pao je jučer u Gračacu, a u prvom dijelu dana palo je desetak centimetara. Na cestama kroz Liku proglašeni su zimski uvjeti te je zabranjen promet kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicama. Vozači se upozoravaju da na put kreću samo ako moraju te da budu opremljeni zimskom opremom.