Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vrhovni sud potvrdio oslobađajuće presude!

Autor: Minja Gugić

17.01.2013. 23:00
Vrhovni sud potvrdio oslobađajuće presude!

Foto: Velimir BRKIĆ



Napokon mogu potpuno odahnuti jer je Vrhovni sud RH u cijelosti potvrdio oslobađajuće presude dvojici bivših čelnih ljudi Poljoprivredne zadruge Nova zora iz Svetog Filipa i Jakova. Riječ je o 52-godišnjem Predragu Markoviću i Milenku Mikuliću (51) koji su bili optuženi zbog zloupotrebe položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju.
Naime, Predrag Marković, kao bivši upravitelj Zadruge, te Milenko Mikulić, nekadašnji predsjednik Nadzornog odbora u toj Zadruzi i vlasnik Trgo – Mikulića d.o.o., na zadarskom Županijskom sudu su sredinom srpnja prošle godine pred Sudskim vijećem Dijane Grancarić bili oslobođeni od optužbi koje su im se stavljale na teret, a sada je ta presuda i konačna.
Tužiteljstvo je Markovića teretilo za niz za Zadrugu štetnih ugovora koje je u vremenu od 22. prosinca pa do 3. kolovoza 2006. godine bez odluke Skupštine zaključivao s Darijom Roguljićem i Zoranom Rupićem te da im je na taj način omogućio pribavljanje nepripadajuće imovinske koristi.
Mikulić se optužnicom teretio da je kao vlasnik Trgo-Mikulić poduzeća s Markovićem dogovorio premještanje tadašnjeg referenta za otkup robe u Novoj zori za skladištara u njegovo poduzeće gdje je on otpremao robu kupcima, a plaću primao od Nove zore. Bio je optužen i da je koristeći se svojim pozicijama u skladištu robe u vlasništvu Nove zore prodavao robu kupcima za gotov novac “na crno” pa je, kako ga je teretilo tužiteljstvo, na taj način Novoj zori pričinio štetu.
Tijekom dokaznog postupka, međutim, na zadarskom Županijskom sudu optužbe nisu dokazane pa su Marković i Mikulić oslobođeni, sada i pravomoćno.