Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Učenici će Mariji izraditi krevet!

17.01.2014. 23:00
Učenici će Mariji izraditi krevet!


Da nismo izgubili “ono malo duše” besparici i recesiji unatoč, dokazali su brojni sugrađani koji zovu našu redakciju i od objavljivanja priče o nesretnoj obitelji Janković, ne prestaju se rapitivati na koji način mogu pomoći.
Osim što su pituri i električari počeli raditi svoj posao, kako je bilo i dogovoreno od sredstava prikupljenih na fritulijadama održanim u prosincu prošle godine, u ovu sada već svojevrsnu humanitarnu akciju, od jučer su uključeni i učenici zadarske, srednje Strukovne škole Vice Vlatkovića. Njihovi su predstavnici jučer otišli u stan obitelji Janković kako bi uzeli mjere za izradu kreveta jer Marija Janković već 13 godina spava na improviziranom krevetu kojeg je sama napravila od starih vrata ispod kojih su dvije prazne, plastične kante.
Osim toga, kako nam je u razgovoru jučer potvrdio ravnatelj Tihomir Tomčić, osim kreveta, učenici će izraditi i ormare, stol i sve što je još potrebno, a pokušat će kupiti i novi hladnjak.
 Marija Janković (72) i sama teško pokretna i bolesna živi u nemogućim uvjetima u stanu na Bulevaru sa svoje dvoje bolesne djece – sinom Edijem (48) koji ima tumor na mozgu i dvije godine mlađom kćeri Marinom koja je psihički bolesna.