Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Drača tuži Peroš i želi natrag četiri godine nakon što je dao otkaz

17.01.2017. 23:00
Drača tuži Peroš i želi natrag četiri godine nakon što je dao otkaz


Nekadašnji vijećnik HDZ-a, ali i srpske nacionalne manjine u Gradskom vijeću Zadra Milan Drača Lalo, ovih je dana ponovno uzburkao javnost. Nakon što je prije nekoliko godina dao otkaz u Narodnom muzeju u Zadru, nedavno je Državnom odvjetništvu u Zadru prijavio ravnateljicu Renatu Peroš.
– Mogu vam odgovoriti samo da sam krajem listopada prošle godine ODO-u u Zadru protiv Renate Peroš podnio kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje u počinjenje više kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti. S obzirom na to da je prema mojim saznanjima postupanje nadležnih tijela po istoj prijavi u toku, više od toga vam ne mogu reći, rekao nam je u kratkoj izjavi Milan Drača.
Drača je inače sin Vojne Drača, sestre nekad prvog zadarskog HDZ-ovca Davora Arasa. Naveliko se šuškalo da je upravo zbog svojih rodbinskih veza Drača i ušao u politiku i HDZ te je kasnije, za nagradu dobio posao u Narodnom muzeju u Zadru za kojeg se tad smatralo da je skladište “zaslužnih” HDZ-ovih kadrova, ali ipak iz drugog ešalona. Poznato je da je i aktualna ravnateljica Renata Peroš na to mjesto došla nakon što je kao izabrana vijećnica na listi Stanislava Antića podigla ruku za HDZ i tako omogućila još jedan mandat vladajućoj stranci u Zadru.
Prema dobro upućenim izvorima, Drača je isprva sam dao otkaz, a kasnije ga je htio povući. Navodno, zbog činjenice da nije proveden na propisan način. No kad ravnateljica Peroš nije htjela izaći Drači ususret, ovaj se uputio ne sudu za radno-pravne odnose, nego izravno Državnom odvjetništvu.