Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ramljak, Kovačević, Franke i Janev večeras prvi put

17.01.2017. 23:00
Ramljak, Kovačević, Franke i Janev večeras prvi put


Uvijek ima prvi put… Današnja utakmica s Kvarnerom u A 1 ligi bit će i ovosezonska prva za četvoricu igrača u tom natjecanju. Pod “stara” imena spada Ivan Ramljak, ali on je po dolasku prije nekoliko mjeseci smio igrati samo u ABA ligi. Na neki način i Maj Kovačević je već domaći, ali kako nije mogao biti registriran (skupa s Igorom Marićem) jer je FIBA držala klub pod blokadom, on je čekao (bio malo u slovenskom Heliosu) pa dočekao trenutak i zaigra prvi put u Skoplju (ABA liga), a sad ga – evo – dočekasmo i u A 1 ligi. Prošli tjedan, pak, klub je angažirao dvojicu novih igrača. Čitatelj je već jučer o njima mogao nešto pronaći na stupcima ove rubrike, a klub ih je na jučerašnjem susretu s novinarima u Višnjiku i predstavio.
– Aleksandar Janev i i Yannick Franke dovedeni su da bi, uz ostalo, osnažili konkurenciju. To će ujedno pridonijeti i tomu da se neki igrači malo uozbilje. Janev je bugarski reprezentativac, a Franke je nizozemski reprezentativac. Janev snaži konkurenciju u reketu, a Franke u vanjskoj liniji. Nizozemac je po vokaciji bek – šuter, ali smo se na treningu uvjerili da može igrati i na mjestu razigravača. Janev i klub potpisali su ugovor do kraja sezone, dok smo s Frankeom potpisali na dvije i pol godine – uz ostalo je rekao Branko Skroče, sportski direktor prigodno istaknuvši zahvalu FIBA-i na razumijevanju i deblokadi koja je i omogućila registraciju Kovačevića, Janeva i Frankea.
Uputno je odmah navesti i što je Skroče odgovorio na novinarsko pitanje kako to da su dovedena dvojica novih, a bilo je itekakvih problema s plaćama.
– To nije pitanje za mene nego za nekoga drugoga – odgovorio je Skroče, te dodao i “čuo sam da je bila neka isplata nedavno”.
U kurtoaznom nastupu Yannick Franke (1996.), koji je ovu sezonu započeo kao igrač atenskoga AEK-a ali po dostupnim statističkim podacima nije igrao, izjavio je da je zadovoljan dolaskom u Zadar.
– Momčad je mlada, vjerujem da ću se brzo uklopiti. Očekujem dobre igre i lijepe utakmice, odmah od početka, to jest od danas na prvoj utakmici. Više volim igrati na poziciji beka šutera, no snalazim se i kao razigravač.
Iskusniji od njega je Aleksandar Janev (1990.) koji je stigao iz makedonskoga Kožuva.
– Igrao sam u Španjolskoj, Grčkoj… Počašćen sam ponudom Zadra i došao sam pomoći. Momčad je mlada, no vjerujem da ćemo uz potporu navijača biti sve bolji. Razgovarao sam s Dejanom Ivanovom, svojim sunarodnjakom koji je igrao u Zadru i kazao mi je puno lijepih stvari o povijesti kluba. Znam i za zaljubljenost ovdašnjih navijača u svoj klub, te kako znaju stvoriti pravo ozračje – rekao je simpatični Bugarin.
Branko Skroče potvrdio je da obojica imaju pravo zaigrati već danas pa će navijači, eto, moći uživo pogledati u kolikoj su se mjeri prilagodili u dva – tri dana i pripremili za nastup.