Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Činiti dobro sebi i drugima

17.02.2014. 23:00
Činiti dobro sebi i drugima


Udruga umirovljenika Jazine I – Zadar pokrenula je kreativnu radionicu Gardenija u koju se uključilo 30-ak osoba od ukupno 120 članova, a preko 75 posto su žene. Voditeljica kreativne radionice je Duška Raspović Martinelli.
– Riječ je o kreativnoj radionici na kojoj će se učiti ili utvrđivati stečena znanja u heklanju, kukičanju, vezenju, rišeljenju, pletenju, šivanju, patchworku, slikanju, crtanju. Radionica je namijenjena svim članovima, kazala je Raspović Martinelli, umirovljenica iz Sukošana.
Udruga umirovljenika Jazine I je najmlađa umirovljenička udruga na širem zadarskom području, osnovana je u jesen 2012. godine. Na mjestu predsjednika i dopredsjednika su bivši nogometaši, Petar Butić i Milan Roviš. Tajnica je Mirjana Dušević Gauta, a rizničarka Zdenka Prolić.
– Kreativna radionica Gardenija zasad će se održavati svakog četvrtka s početkom u 17 sati, najavila je voditeljica Duška.
Radionice su osmišljene kao žensko druženje koje je odlično protiv svakodnevnog stresa, a ujedno će pomagati potrebitim osobama. Na taj način će volontirati, činiti dobro sebi i drugima.
– Čim vlastitim rukama uradimo dovoljno predmeta, goblena, pokrivača, slika i drugih djela vlastitih ruku, u prostorijama udruge ćemo organizirati izložbu koja će biti humanitarnog karaktera. Naime, prihod od prodaje je namijenjen u humanitarne svrhe, obznanila je tajnica Udruge Mirjana Dušević Gauta.
Udruga započinje s akcijom besplatne kontrole šećera u krvi i mjerenje krvnog tlaka uz stručne savjete vezane za zdravlje više medicinske sestre Zdenke Supičić Špralja, patronažne sestre pri Domu zdravlja, ponosne nositeljice odličja Zadarsko bijelo srce. Kontrole će se provoditi u prostorijama udruge, nasuprot Zavoda za zapošljavanje svake druge srijede od 9 do 11 sati počevši od srijede, 19. veljače.