Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Deep Purple & Gibonni tri će sata »tresti« Jazinama

17.02.2014. 23:00
Deep Purple & Gibonni tri će sata »tresti« Jazinama


Kultna rock grupa Deep Purple nastupit će 15. srpnja na parkiralištu Jazine u Zadru. Karte u pretprodaju po povoljnijoj cijeni od 220 kuna kreću u srijedu i u toj će se varijanti moći nabaviti sve do 19. ožujka kada im cijena skače na 290 kuna, najavljeno je na jučerašnjoj press konferenciji u zadarskom Arsenalu, gdje je uz predstavnike zadarskih turističkih zajednica i organizatora nazočio i Zlatan Stipišić Gibonni, također jedan od izvođača ovogodišnjeg ZadaRocka i to u ravnopravnom vremenskom omjeru. Naime, i Gibonni i Deep Purple nastupat će po sat i pol vremena, a osim u Zadru koji je jedini hrvatski grad gdje će ovi rock velikani nastupiti, Gibonni će s Deep Purpleom nastupiti i u Ljubljani, Genovi te Kufsteinu.
Jedan od najaktivnijih i najdugovječnijih hard rock bendova, britanski Deep Purple, koji je kroz gotovo četiri i pol desetljeća utjecao na niz bendova i generacija, nastupit će na prvom ZadaRocku, festivalu s kojim se planira ići i sijedećih godina, najavljeno je u Arsenalu. Koncertom u sklopu turneje povodom zadnjeg albuma »Now What«, prepoznatljivim će pjesmama poput davnih, ali nezaboravljenih hitova »Smoke on the water«, »Into the fire«, »Perfect strangers«, obožavatelje na ZadaRock open airu na Jazinama podsjetiti na prve taktove njihovih uspješnica uz koje su odrastali.
Popularni Gibo koji je »vršnjak« s bendom Deep Purple i koji je sam nekada »plovio« heavy metal vodama, nije krio zadovoljstvo mini turnejom koja ga očekuje.
– Ovo je za mene ogromna radost. Dijelit ću stage s tako velikim bendom kao što je Deep Purple. Prvi album na kojeg sam se u životu zakačio bio je »Made in Japan«, a prva pjesma koju sam naučio svirati na gitari bila je »Smoke on the water«. Poziv njihovog promotora da nastupamo zajedno na koncertima u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji i Austriji stvarno mi predstavlja veliko zadovoljstvo. A i drago mi je da se nastavlja tradicija velikih koncerata u Zadru, napomenuo je Gibonni, dodajući kako ljudima treba dati raznolikost u glazbenoj ponudi tijekom sezone.
ZadaRock se održava u organizaciji austrijske tvrtke NuCoast i slovenske MH Concerts, a posebnu podršku dali su Grad Zadar te Turistička zajednica Zadra.