Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Stiže još više Nijemaca i Švicaraca

17.02.2014. 23:00
Stiže još više Nijemaca i Švicaraca


Ako se po jutru dan poznaje, kako kažu, onda bi ova turistička sezona mogla biti bolja od lanjske. Kako smo saznali u Turističkoj zajednici Zadarske županije, Hrvatska je i dalje hit na njemačkom tržištu te je već sada buking veći deset posto u odnosu na prošlu godinu.
– Turistički sajmovi po gradovima u Njemačkoj su naši najjači sajmovi. Nijemci su opet pokazali veliki interes da svoj godišnji odmor provedu na našoj obali. Veći buking gostiju iz Njemačke je i dokaz kako je Njemačka izašla iz recesije, a za nas su veći interes pokazali i Švicarci. Kad su oni u pitanju buking je ove godine veći za oko 15-tak posto, rekao je Damir Hordov.
Razlog većeg interesa za ljetovanje u Hrvatskoj jest i činjenica da je Hrvatska sada punopravna članica Europske unije pa se puno lakše putuje, a i stranci se osjećaju sigurnijima.
U svakom slučaju, Turistička zajednica Zadarske županije već je u siječnju i veljači »odradila« svoje, kako je naglasio Hordov, najveće i najače sajmove te se tako osim Njemačke, predstavila na tržištu Nizozemske, Češke, Velike Britanije, Irske, Francuske, Turske.
No, turistički sajmovi i dalje se održavaju pa će se Zadrani imati priliku predstaviti sljedećeg mjeseca u Mađarskoj i u Nizozemskoj, a u travnju u Španjolskoj i Italiji.
Osim sajmova gdje zainteresirani za ljetovanje u Hrvatskoj imaju prilike postavljati konkretna pitanja o određenoj destinaciji, hotelu ili kampu koji ih zanima, turizam Hrvatske i njezine najatraktivnije destinacije predstavljaju se i preko tzv. road showa koji se može održavati i na otvorenom. Primjerice trgu, ali i na željezničkom kolodvoru ili pak, trgovačkom centru gdje ljudi uzmu brošuru, odnosno promidžbeni materijal i mogu ga proučavati i informirati se o Hrvatskoj dok putuju ili možda kada nakon šopinga piju kavicu.
Turistička zajednica Zadarske županije na ovaj će se način u travnju predstaviti u čak šest zemalja – Belgiji, Finskoj, Švedskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Austriji, a u lipnju i u Mađarskoj.