Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ražanac i Rtina se razvijaju, a Radovin gurnut u zapećak!

17.02.2017. 23:00
Ražanac i Rtina se razvijaju, a Radovin gurnut u zapećak!


U povodu najnovijih zbivanja koji se odnose na rad Male škole, u koju bi trebalo krenuti petnaest predškolaca iz Radovina te još pregršt ostalih problema s kojima se već duže vrijeme nosi pučanstvo Radovina, članovi vladajućeg HDZ-a u Vijeću Mjesnog odbora, održali su konferenciju za novinare. Konferenciji su još nazočili predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a Radovin Predrag Dušević, kao i povjerenik općinske organizacije HDZ-a Ražanac dr. Nediljko Jović. U ime odsutnog predsjednika Pave Beretina novinarima se obratila dopredsjednica Alida Dundović.
– Općinski načelnik Nikola Miletić i njegovi suradnici nisu učinili ono što su trebali, premda su još koncem listopada prošle godine obećali kako će učiniti sve da ovdje kod nas s radom krene nastava za predškolsku djecu, njih ukupno petnaest. Poznato nam je svima da su predstavnici roditelja čak išli na jednu od sjednica Općinskog vijeća, kako bi od predsjednika Vladimira Kovačevića i načelnika Miletića te vijećnika zatražili pomoć da se u dogovoru sa vodstvom ražanačke OŠ Juraj Baraković osigura jedna prostorija u našoj područnoj školi, u kojoj će djeca pohađati nastavu i da ih se zajedno sa njihovim roditeljima oslobodi vožnje u udaljeni novoizgrađeni Dječji vrtić u Ražancu, objasnila je Dundović.
Općina je nakon toga uputila dopise Ministarstvu prosvjete i Uredu za školstvo Zadarske županije, dobila je odgovore, kaže Dundović, ali njih o tome nitko nije izvijestio.
– Za razliku od općinskih vlasti te nažalost dvojice vijećnika iz Radovina u Općinskom vijeću, Dragana Marasovića i Ante Dundovića Đuđe, na veliku podršku, razumijevanje i pomoć naišli smo u školskom odboru i ravnateljici škole Vesni Drmić, koji su nam u školi osigurali prostor. Naravno, da nije bilo osobnog angažmana roditelja i nas u Mjesnom odboru, ostali bismo kratkih rukava, rekla je Dundović, obznanivši kako je upravo u četvrtak tijekom dana od ravnateljice Dječjeg vrtića u Ražancu Martine Bljajić stigla obavijest da Mala škola u Radovinu ipak može krenuti.
– To je za nas i našu djecu i njihove roditelje itekako lijepa vijest za koju smo se zaista izborili teškom mukom i uz mnogo nepotrebnih izgubljenih živaca, rekla je Dundović u nastavku otvorila drugu goruću temu – školsko igralište.
Predsjednik temeljnog ogranka Predrag Dušević istaknuo je kako Radovin ima 650 stanovnika i najviše djece, kojima se ništa ne nudi.
– Nemamo dječjeg školskog igrališta, nemamo dvorane, a vidjeli ste koju smo muku morali proći za malu školu. Osobno nemam ništa da se u Ražancu radi trg ispred crkve, mrtvačnica i kapelica, u Rtini mrtvačnica i tome slično, ali nam smeta što tu nema Radovina. Pred godinu i pol dana grad Benkovac nam je dao dozvolu da možemo besplatno koristiti njihovu dokumentaciju za izgradnju mrtvačnice. Premda se s tim tada složio, načelnik sada kaže da zbog toga treba mijenjati Prostorni plan i tako je ovaj poput mnogih naših projekata pao u vodu, zaključio je Dušević.