Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Duško Modrinić: Želim glumiti Mišu Kovača!

Autor: Marija Knežević

17.03.2010. 23:00
Duško Modrinić: Želim glumiti Mišu Kovača!


Recesija je nažalost i meni stopirala neke projekte, ali u načelu sam jako zadovoljan, samo da je možda snimiti i koji film, to bi bilo lijepo


Duško Modrinić, zadarski glumac, u orbitu “poznatosti” lansiran je prije nekoliko godina u ulozi popularnog Roka u reklami za jednog mobilnog operatera. Od tada njegova karijera napreduje, više kroz televiziju nego kroz kazalište, i možemo reći kako cijela priča ide uzlaznom putanjom. Nakon uloge u Mambu Italianu, predstavi rađenoj u produkciji KK Zadar, nastavio je snimati serije. Jedna od njih, pod nazivom “Dome, slatki dome”, počinje se prikazivati večeras na Hrvatskoj televiziji.
* Što našim čitateljima možeš reći o seriji “Dome, slatki dome” koja se od večeras počinje prikazivati?
– Dragi čitatelji obavezno nas gledajte, garantirani su zabava i smijeh! Serija govori o ljudima u staračkom domu i na duhovit način opisuje njihove međusobne odnose.
* Kakva je tvoja uloga?
– U seriji igram mladog liječnika koji je unatoč velikim ambicijama za specijalizaciju uspio dobiti samo gerijatriju. Njegove namjere su uvijek najbolje, ali nedostatak stava i iskustva ga nerijetko dovedu u neugodan položaj između štićenika doma i direktora.
* Kakva je ekipa na snimanju, je li ti bilo ugodno raditi?
– Ekipa je iz snova, nisam ni sanjao kad sam kao mali gledao njihove uratke da ću zaigrati sa Špirom Guberinom i lvicom Vidovićem, “Laurom” iz Registrature Ljubicom Jović i ostalim velikim glumcima. Moram istaknuti i Borisa Miholjevića kao glavnog zabavljača na setu i kao jednog od najduhovitijih Hrvata. Jako je dobra atmosfera, bilo bi dobro kad bi se nastavio ovaj serijal.
“Ugradit ću ekstenzije!”
* Što se još događa u tvom životu osim snimanja serije?
– Za sada je snimanje u prvom planu, trebalo bi biti nekih novih projekata, ali dok se ne realiziraju ne želim ništa govoriti.
* Jesi li zadovoljan dosadašnjim tijekom karijere?
Jesam, recesija je nažalost i meni stopirala neke projekte, ali u načelu sam jako zadovoljan, samo da je možda snimiti i koji film, to bi bilo lijepo.
* Radiš li u kazalištu i hoće li te zadarska publika ponovno imati prilike vidjeti?
– Ne radim u kazalištu za sada ništa, tako da će me publika vidjeti jedino kao sugledatelja kad dođem na predstavu.
* Dolaziš li u Zadar često ili te poslovne obaveze u tome spriječavaju?
– Volio bih da dolazim češće, ali sad kad mi završi snimanje priuštit ću si par dana u mom gradu.
* Ima li neka uloga koju bi u karijeri posebno htio odigrati?
– Bila mi je želja odigrati Marka iz Begovićeve drame “Bez trećega”, a ne bi bila loša ni uloga Miše Kovača ako se bude snimao film o njemu.
* Planiraš li se ošišati ili ćeš i dalje njegovati dužu kosu?
– Šišanje je u planu, a sad koliko će skraćenje biti, ne znam. Možda stavim ekstenzije (smijeh).
* Kako stoje stvari na ljubavnom planu?
– Stoje (smijeh).