Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Boney M, Elvis i Aznavour u izvedbi grupe Zadrani

17.03.2011. 23:00
Boney M, Elvis i Aznavour u izvedbi grupe Zadrani


Zadrani željni plesnjaka ponovno će doći na svoje ove subote kada će grupa Zadrani za njih zasvirati hitove Boney M, Elvisa Presleyja i Charlesa Aznavoura. Kao što je poznato, grupu su 1966. osnovali Davor Strenja i Mirko Morić. Najjači postav bend je imao od
1968. do 1972. godine kada su slovili za jedan od najpopularnijih bendova u Dalmaciji i kada je mjesto za plesnjake bila sala na današnjim Ravnicama. Više od tri desetljeća kasnije, “Zadrane” je na scenu, u srpnju 2006. vratio koncert u Citadeli, u nekadašnjem Ljetnom kinu. Njihovi sugrađani i danas imaju želju za plesnjacima, da nije tako, oni se ne bi ni održavali, kazuje Davor Strenja.
– Svako malo me pitaju kada će se održati, ali nikad ne znam točan datum jer to ovisi o programu u Arsenalu. No, interesa ima, evo baš sam malo prije sreo prijatelje koji su me pitali kada će biti opet, pa izgleda da više prenosim tako usmeno neko preko najava, kazuje osnivač Zadrana.
Na plesnjacima ima najviše one generacije koja je u njima uživala krajem šezdesetih, no u zposljednje vrijeme Strenja je primijetio trend dolazaka i mlađih koji u vrijeme kada su Zadrani palili i žarili Dalmacijom nisu bili još niti rođeni:
– Dolaze nam i oni od 35-40 godina, izgleda da im se sviđa ta glazba. Mi sviramo “soft evergreen”, jer moramo paziti na njihove uši, kroz smijeh govori Strenja, dodajući usput kako je veliki uspjeh što su ih uspjeli i izvući vani.
No, jednom kada njihova publika stupi na plesni podij, on se više ne raščišćava.
– Imaju više energije nego ovi mlađi! Zapleše se tu i argentinski tango budući da dolaze i članovi iz zadarskih plesnih grupa. Program počinje u 21 sat, završava u ponoć i pol i cijelo vrijeme se pleše. Ne biste vjerovali koliko mogu plesati. Željni su zabave jer im se s plesom vrate i slike iz mladosti, kazuje Strenja, dodajući kako su bolje polovice ipak aktivnije, a one dolaze i u većem broju, najčešće u pratnji prijateljica.
Osim što i danas razveseljavaju svoje sugrađane “Zadrani” i stvaraju, a u planu je obilježavanje 45 godina rada te grupe.
– Imamo nekoliko napravljenih stvari koje mislimo malo preurediti, a slijedi i obilježavanje 45 godina našeg rada. Bit će to jedan veliki projekt i jedno veliko iznenađenje koje ćemo izvesti u drugoj polovici devetog mjeseca. No, znat će se sve kada dođe vrijeme, tajnovit je Strenja.