Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prtenjača: Ako se nađe neopravdani manjak od samo jedne kune, ja odlazim!

17.03.2011. 23:00
Prtenjača: Ako se nađe neopravdani manjak od samo jedne kune, ja odlazim!


U Osnovnoj školi u Polači obilježena je 21. obljetnica osnivanja HDZ-a u ovoj ravnokotarskoj općini. Svečanom obilježavanju nazočili su i predsjednik HDZ-a Zadarske županije Božidar Kalmeta, saborske zastupnice Ana Lovrin i Nevenka Marinović, gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić i mnogobrojni članovi i simpatizeri stranke.
Obraćajući se svim njima, predsjednik HDZ-a Polače Viktor Prtenjača posebno se osvrnuo na aktualne događaje, prosvjede, ocijenivši ih nasilnim pokušajem promjene vlasti. Prosvjednici i oni koji nisu zadovoljni HDZ-ovom politikom, po Prtenjači, trebali bi svoju šansu tražiti na izborima. Viktora Prtenjaču posebno je pogodilo obnova rada nekih, te osnivanje novih stranaka u Polači. Zasmetala ga je i izjava Ranka Ostojića na osnivanju polačkog SDP-a da će 9. dalmatinska biti SDP-ova. Prtenjača je rekao i kako se zna kakav je masakr jedna druga, ne 9., nego 19. dalmatinska udarna divizija, napravila u Polači 1944. Stoga je prvi HDZ-ovac Polače pozvao sve mještane Polače da se okupe oko svoje stranke, aludirajući na HDZ i unutar nje rješavaju sve probleme.
– Kažu da su u općini pronevjereni silni mlijuni. Na dan kad su to izjavili, Općina Polača je bila u minusu 200.000 kn, a danas je općinski račun u plusu 50.000.  Jedino što su dobro rekli, jest da je Polača utvrda HDZ-a, a ja pozivam sve institucije da izvide situaciju u Općini Polača. Ako se nađe neopravdani manjak od ne 100, nego samo jedne kune, ja odlazim, emotivno je kazivao predsjednik HDZ-a i općinski načelnik Viktor Prtenjača.
Prtenjača je je spomenuo zanimljiv podatak kao je općina Polača iako nije turistička, po nekim pokazateljima razvijenija od npr. Općine Posedarje, čak u rangu s Općinom Bibinje, što je svrstava u sam vrh jedinica lokalne samouprave u Zadarskoj županiji.
Skupu se obratio i ministar Božidar Kalmeta koji je poručio SDP-ovcima da ne ljute HDZ-ovce jer bi na izborima mogli proći kao i prije četiri godine u Zadarskoj županiji. HDZ je, kaže Kalmeta, narod ovog kraja prepoznao i baš ovih datuma 1991. kad se opredijelio za samostalan put svoje države.
– Za SDP, HDZ je bio stranka opasnih namjera, ali smo mi za razliku od njih, živjeli sa svojim narodom i u dobru i u zlu. Kad su oni bili na vlasti, nikad nisu došli u Polaču pitati načelnika treba li mu što. I u ovim teškim  vremenima recesije, mi smo uz svoje ljude, a Hrvatska već sad pokazuje da izlazi iz krize, dok SDP samo viče “lupeži, lupeži”.
Klameta je ponovio da će Državna komisija za pritužbe i žalbe razmotriti žalbe nekih natjecatelja koji su se natjecali za gradnju dječjeg vrtića u Polači, te da će i ovaj projekt uskoro krenuti.