Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sve osim pobjede bio bi neuspjeh

17.03.2011. 23:00
Sve osim pobjede bio bi neuspjeh


Nema srljanja, pametnom igrom gdje će svaki pojedinac na svom dijelu terena odigrati svoju ulogu možemo i moramo do tri boda koja će nas maknuti iz opasne zone – kazao je Surać


Nakon tri uvodna kola u kojima je Zadar osvojio tek jedan mršavi bod, na Stanove ove subote stiže Lokomotiva. Svi su znali da Zadrani na otvaranju proljeća imaju vrlo težak raspored i da je svaki bod uspjeh. Međutim, teško se oteti dojmu da su izabranici Dalibora Zebića mogli napraviti puno više u tim utakmicama. Kako bilo da bilo, sada momčad sa Stanova očekuje dvoboj u kojem, kako znaju i umiju, moraju do tri boda. Uvertira u Kranjčevićevoj nije nikako bila dobra.
– Stvarno smo loše odigrali u Zagrebu i nismo zaslužili ništa drugo osim poraza – kazivao je jučer ujutro Jakov Surać, kapetan Zadra.
– Ispada da je Zagreb dobio na osnovi tog jedanaesterca i isključenja Ježine. To je istina, ali puno je tu drugih detalja odlučilo utakmicu.
Pokušao je Surać detektirati te uzroke.
– Činjenica je da smo u Kranjčevićevoj postavili dupli bedem ispred svog šesnaesterca. Međutim, stajali smo svi na 20 metara od našeg gola što je jednostavno preblizu. I bokovi su stajali preblizu stoperima, tako da je Santini u napadu bio potpuno odsječen od nas ostalih. Nije bilo protoka lopte i uopće nismo bili opasni prema vratima suparnika.
Brine sigurno neučinkovitost u napadu, u tri kola Zadar nije zabio gola.
– Naravno da to nije dobro, ali treba uzeti u obzir da smo u sve tri utakmice igru bazirali na obrani svoga gola. Sada se to mijenja, protiv Lokomotive moramo prijeći u napad i uopće ne sumnjam da ćemo to i napraviti. Činjenica je da puno dobijamo povratkom Terkeša koji je bio ozlijeđen. Sada se više Santini neće toliko trošiti u napadu jer je sva pozornost obrambenih igrača bila uperena na njega. Terkeš je igrač koji može puno napraviti u igri jedan na jedan, kao uostalom i Santini. Uz pomoć nas veznih igrača i bokova napast ćemo Lokomotivu iz svih oružja.
Lokomotiva je smijenila trenera, umjesto Ljupka Petrovića na klupu je sjeo Krunoslav Jurčić.
– Sigurno im je bio potreban šok nakon loših utakmica i Jurčić je zamijenio Petrovića. Jurčić nas je gledao u Kranjčevićevoj i sigurno pokušao pročitati našu igru. Možda ga to i prevari jer Zadar iz Kranjčevićeve i onaj koji će ove subote zaigrati na Stanovima neće biti ni približno isti. Tamo smo se bazirali na obrani svoga gola, a u Stanovima ćemo napasti Lokomotivu. Nema Jurčić neki čarobni štapić da sve promijeni u nekoliko dana.
Potvrdio je Surać da bi sve osim pobjede bio neuspjeh.
– Poraz bi bio katastrofa, a neriješeno neuspjeh. Ništa nam ne igra osim pobjede i nekako sam uvjeren da ćemo do nje i doći. Neće biti lako jer će Jurčić sigurno pokušati ostati neporažen na Stanovima. Na nama je da što prije probijemo taj njihov bedem i riješimo pitanje pobjednika. Nema srljanja, pametnom igrom gdje će svaki pojedinac na svom dijelu terena odigrati svoju ulogu možemo i moramo do tri boda koja će nas maknuti iz opasne zone – kazao je na kraju razgovora Surać.