Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Laka pobjeda, ali titula je sve dalja

Autor: Viktor Bogut

17.03.2013. 23:00
Laka pobjeda, ali titula je sve dalja

Foto: Sebastian GOVORČIN



Jasno je bilo da kuglači Zadra neće imati problema kod kuće sa sastavom Velebita, iako sastav iz Otočca u svojoj momčadi ima niz vrlo dobrih igrač i trenutno jako dobro stoje na prvenstvenoj ljestvici. No, Velebit na svom domaćem terenu u Gospiću igra mnogo bolje nego u gostima, tako da su Zadrani u Mocirama bili veliki favoriti. To su dokazali i na terenu Hrvoje Marinović je nakon neizvjesnog dvoboja slavio protiv gostujućeg igrača Perića. U konačnici su oba dva kuglača rušila po 596 drva, ali igrač Zadra imao je tri dobivena seta, a Perić jedan. Mnogo učinkovitiji nastup imao je Luka Ukalović koji je s velikih 671 čunj potpuno nadigrao bivšeg suigrača Marka Vidaka. U drugoj izmjeni Velebit je došao do prvog i jedinog poena, a on je djelo još jednog bivšeg igrača Zadra Petra Zubčića koji je nadigrao Kostadina Maneva. Šansu za potpuni povratak gostiju spriječio je Stanko Čota koji je sa srušenih 651 drvom bio bolji od Mesića-. U zadnjoj izmjeni rutinirano su Luka Bolanča i Mario Baljak zadržali vodstvo, ostvarili pobjede i omogućili svojoj momčadi osvajanje dva nova boda.
Ipak, dok je Zadar pobjeđivao Velebita, isti posao odrađivali su i kuglači Zaprešića koji su neokrznuti prošli gostovanje kod Grmoščice u Zagrebu i na taj način ostali sami na vrhu. Gajili su nade zadarski kuglači da bi baš Grmoščica mogla zamrsiti račune Zaprešiću, no nakon vrlo neizvjesnog dvoboja ipak su slavili igrači Zaprešića koji su ovom pobjedom napravili veliki korak prema osvajanju titule prvaka.
Do kraja prvenstva ostalo je još tri kola. Zadrani imaju mnogo lakši raspored, no za osvajanje titule Zaprešić bi morao izgubiti čak dvije utakmice, ili doživjeti jedan poraz i ostvariti jedna remi. Ipak, to je jako teško za očekivati iako Zaprešićanima ostaju još dva vrlo teška dvoboja, s Konikom Osijekom kod kuće i Velebitom u gostima.