Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Butić: Primarni cilj je dati sve od sebe

17.03.2016. 23:00
Butić:  Primarni  cilj je dati  sve od  sebe


Protiv Rudeša se nećemo predavati, a najavljivati bilo kakav rezultat u ovome trenutku ne bi bilo svrsishodno. Pogotovo što u toj utakmici nećemo biti kompletni. Ali, da se nadamo pozitivnom rezultatu, to svakako stoji – kazao je Josip Butić, trener Zadra
Danas starta treći krug natjecanja u Drugoj HNL. Zadar će u 23. kolu na noge šestoplasiranoj momčadi Lige, Rudešu. Nakon tri uvjerljiva poraza na startu proljetnog dijela prvenstva, momčad Josipa Butića sigurno u predgrađu Metropole priželjkuje pozitivan rezultat čime bi se eventulno prekinuo crni niz nogometaša Zadra od osam uzastopnih poraza. A do njega sigurno neće biti lako doći posebno stoga što Zadrani put Rudeša kreću bitno oslabljeni. Ivan Šimurina je u dvoboju sa Šibenikom zaradio crveni karton, a u istoj utakmici treće žute kartone zaradili su Želimir Terkeš i Anđelo Paleka. Zadar i Rudeš susreli su se dvaput ove sezone, na Stanovima je bilo neriješeno (0:0), a u gostima je glatko pobijedio Rudeš (3:0). Ni domaćinima nije najbolje krenulo ovoga proljeća (dva poraza i remi) pa se na Stanovima nadaju da bi ipak mogli iznenaditi domaćine.
– Protiv Rudeša ćemo igrati oslabljeni jer nam nema Ivana Šimurine, Želimira Terkeša i Anđela Paleke. Ali, što je, tu je, koga nema bez njega se mora – kazivao je jučer ujutro Zadrov strateg Josip Butić.
Bez pritiska
– Naravno da bi nam bilo puno draže da protiv Rudeša možemo, igrati u kompletnom sastavu. Ovako ću biti prinuđen napraviti neke rošade i dati priliku igračima s klupe. Bez obzira na to mi u Rudeš ne idemo sa izvješenom bijelom zastavom. Primarni cilj nam je dati sve od sebe, pa što nam to na kraju donese. Tako smo se dogovorili u svlačionici da ćemo razmišljati utakmicu po utakmicu i pokušati ne opterećivati se pozicijom na ljestvici.
Iza Zadrana je niz od osam uzastopnih poraza što je veliki psihološki uteg u glavama igrača.
– Svjesni smo da osam utakmica zaredom ne znamo za ništa osim poraza, još tamo od utakmice s Dinamom II. Naravno da priželjkujemo prekid tog crnog niza i nadamo se da bi to moglo biti upravo protiv Rudeša. Šteta što nismo iskoristili priliku koja nam se nudila protiv Šibenika. Imali smo do 56. minute vodstvo i igrača više, a onda smo serijom pogreška Šibenčane vratili u igru. Idealno bi bilo da smo pobijedili lidera što bi nam sigurno donijelo veliku dozu samopouzdanja.
Dvaput se Zadar ove sezone susreo s Rudešom, jednom su remizirali, a jednom poraženi.
Šansa postoji
– Po onome što sam mogao vidjeti u te dvije utakmice i što znam o njima, radi se o kvalitetnoj momčadi koja ima nekoliko prvoligaških igrača, a ostali su solidni drugoligaški igrači. Ono što im je sigurno forte je sređena situacija u klubu što tim momcima daje dodatno samopoudanje i mir. Nisu sjajno startali ovoga proljeća, jednom su odigrali neodlučeno, a dvaput su poraženi. Sigurno će se htjeti iskupiti za posljednja dva poraza pa vjerujem da će od prve minute krenuti agresivno po zgoditak. Upravo u tome vidim našu šansu u ovoj utakmici. Naravno preduvjet za tako nešto je da odigramo koncentrirano u obrani i broj pogrešaka smanjimo na najmanju moguću mjeru.
Po svemu sudeći, a s obzirom na okolnosti jedan bod bi u ovome trenutku bio zadovoljavajući za Zadrane.
– Kao što sam rekao mi smo se u svlačionici dogovorili da ćemo u svakoj sljedećoj utakmici dati sve od sebe, pa što god nam to na kraju donijelo. Bodom bi bili zadovoljni prije svega zbog činjenice da je iza nas osam uzastopnih poraza. Nećemo se opterećivati stanjem na ljestvici jer nam to o sada nije donijelo ništa dobroga. Protiv Rudeša se nećemo predavati, a najavljivati bilo kakav rezultat u ovome trenutku ne bi bilo svrsishodno. Pogotovo što u toj utakmici nećemo biti kompletni. Ali, da se nadamo pozitivnom rezultatu, to svakako stoji – kazao je na kraju jučerašnjeg razgovora Josip Butić.
Vjerojatni sastav: Gluić, Bilaver, Tokić, Jerbić, Župan, Pantalon, Miletić, Bubnjar, Juić, Blažević, Butić.