17 °C
Online izdanje
Srijeda, 29.ožujka 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Kronika
RSS feed
Današnji broj
Kronika
Povratak
Ante Jerolimov nije kriv za protpuravnu gradnju u Sutomišćici
Piše: Minja Gugić
Foto: PIXSELL

Ante Jerolimov, bivši načelnik Općine Preko, jučer je na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćnom presudom, koju je izrekao sudac Ivan Marković, oslobođen optužbe zbog kaznenog djela protupravne gradnje, a u ovom slučaju se radilo o građevinskim radovima u zaštićenom obalnom području u Sutomišćici na Ugljanu.

Kako je kratko pojasnio u obrazloženju ove, nepravomoćne presude sudac Marković, dokaznim je postupkom nedvojbeno utvrđeno da nije bilo nikakve štete po okoliš te da su izvedeni radovi bili u skladu s urbanističkim planom Općine Preko na otoku Ugljanu.

- Osim toga, u tom je slučaju naknadno ishođena i građevinska dozvola i s obzirom na to da su i inspekcija, ali i urbanisti utvrdili da nije bilo nikakve štete za okoliš - presuda je oslobađajuća - dodao je kratko sudac Ivan Marković.

Prema optužnom prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva u Zadru, podsjećamo, prvooptuženi Jerolimov, kao tadašnji načelnik općine Preko i drugooptužena Mira Barišić, direktorica trgovačkog društva "Heres" sa sjedištem u Viru, teretili su se da su od 1. veljače do 26. ožujka 2008. godine izvodili radove na zaštićenom obalnom području gdje su, bez građevinske dozvole, nasuli ukupno 570 metara četvornih te izgradili školjeru od kamena i dva gata.

Trenutno nema komentara

Niste registrirani?

Registrirajte se ili logirajte kako biste iskoristili pune mogućnosti portala Zadarskog lista. Besplatno je!

Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr