Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Boris Skroće odlazi s mjesta direktora KK Zadra

17.03.2017. 23:00
Boris Skroće odlazi s mjesta direktora KK Zadra


Antun Novoselović zatražio je u ime Kluba SDP-a prije početka Aktualnog sata 30. sjednice Gradskog vijeća da se se s dnevnog reda skinu točke 6 i 22, a koje se odnose na III. izmjene i dopune DPU-a Maraska-park te davanje suglasnosti za sklapanje Ugovora o izgradnji komunalne infrastrukture u svrhu uređenja građevinskog zemljišta po prijedlogu investitora Zadar-Resort d.o.o. Sukošan. Njegov prijedlog podržao je i vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša. Povod je istup predstavnika stanara zgrade u Ulici Miroslava Krleže koji tvrde da bi usvajanjem tih točaka izgubili stečena prava na dijelu zemljišta iako je pročelnik Darko Kasap rekao kako se 2. ožujka sastao s predstavnicima stanara Šimom Medićem, Želimirom Ćozom i Renatom Bek, te da su sve nesuglasice riješili, a gradonačelnik Kalmeta potvrdio je kako će park i plaža Jadran ostati javni, te da će se izgraditi pristupna cesta i zadržati ogradni zid prema parku.
– Sve su primjedbe stanara zadovoljene. Ne vidim nijedan razlog zašto bi ovu točku micali s dnevnog reda, što ne znači da se i dalje ne mogu postavljati pitanja o samom projektu, odgovorio je Kalmeta, a prijedlog je odbijen.
SDP-ov Erol Gaši zatražio je da se u Dnevni red uvede točka o aktualnom stanju u Košarkaškom klubu Zadar napomenuvši kako je dan ranije na gradski protokol predan dopis predstavnika navijača Tornada s desecima pitanja vezanih uz loše stanje u klubu. Marko Pupić Bakrač (AM) smatra kako je bolje rješenje tematska sjednica, budući da u vijećnici jučer nije bilo odgovornih osoba iz kluba koje bi na postavljena pitanja trebale odgovoriti.
– Tornado će dobiti odgovore na sva pitanja jer to oni i javnost zaslužuju, ali njihov podnesak prije toga treba protokolirati, potpisati i ovjeriti pečatom udruge. Ne sumnjam da su ta pitanja sastavili članovi Tornada, ali dokument bez pečata i potpisa ne može biti protokoliran kao službeni materijal za Gradsko vijeće, ustvrdio je Kalmeta dodajući kako su njegova vrata navijačima, sve dok je tu, uvijek otvorena.
Pupić Bakrač upitao je gradonačelnika je li istina da Boris Skroće odlazi s mjesta direktora KK Zadra i kad će biti raspisan natječaj za njegova sljednika?
– U razgovoru s Udrugom navijača Tornado dogovorili smo da ćemo čelne ljude kluba izabrati putem javnog natječaja. Sezona traje još oko mjesec dana, a natječaj ćemo objaviti nešto ranije. Navijače sam pozvao da sjednemo zajedno i izaberemo najbolje, a prihvatio sam i njihov prijedlog da u Nadzornom odboru kluba sjede i dva člana Udruge navijača, odgovorio je Kalmeta.
Nakon KK Zadra, na red je došao i Nogometni klub Zadar.
– Grad Zadar je većinski vlasnik dionica kluba pa me zanima kako je to radio Nadzorni odbor kad su u pitanju pozajmice i isplate klupskog novca, pitao je Pupić Bakrač te predočio Ugovor o kratkoročnom najmu od 100 tisuća kuna potpisan 20. srpnja 2015. godine između Jakova Suraća kao najmoprimca na rok od 30 dana s kamatom od 4% i Sergija Dunatova, predsjednika Uprave NK Zadra u ime zajmodavca.
– Rok za povrat novca je odavno prošao, a čuo sam i da je Josipu Bilaveru trebalo biti isplaćeno čak tri milijuna kuna. Novac je isplaćen, ali ne Bilaveru pa ja njega i Suraća pozivam da odu na policiju i pitaju gdje je završio taj novac. Papiri su u PU zadarskoj već više od mjesec dana, poručio je Pupić Bakrač, a gradonačelnik Kalmeta pojasnio je kako je Grad postao vlasnik većinskog paketa dionica te upozorio da nikada nije sklopljen adekvatan i važeći ugovor koji bi to i legalizirao.
– Mi jesmo i nismo vlasnici jer je bivša, Milanovićeva Vlada s ministrom Lalovcem i Sabinom Glasovac, SDP-ovom kandidatkinjom za gradonačelnicu koja je sjedila u povjerenstvu za šport, prihvatila elaborat. Grad je postao vlasnik 40,1 posto dionica kluba temeljem duga prema Poreznoj upravi. Nedostaje dokument iz kojeg bi bilo jasno koliki točno je dug i koliko je to točno dionica, rekao je Kalmeta, a nakon što je Pupić Bakrač upitao zašto je onda Grad sudjelovao u odlukama Nadzornog odbora, resorni pročelnik Radovan Dunatov kazao je kako je vlasništvo grada nad većinskim paketom dionica upitno. Kazao je i kako je saznao da je predsjednik NO Jakov Surać FINA-i poslao završni račun prije nego je na skupštini zatražio suglasnost.