17 °C
Online izdanje
Nedjelja, 25.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Zadar
RSS feed
Današnji broj
Zadar
Povratak
Sigurno brodili kroz pitanja iz hrvatskog
Piše: Ante Rogić
Foto: Vedran SITNICA

U povodu obilježavanja 50. godišnjice Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika, Gradska knjižnica Zadar pripremila je bogat program koji je kulminirao jučerašnjim kvizom. Djelatnici Gradske knjižnice održali su kviz o poznavanju hrvatskog jezika, a sudjelovao je drugi razred smjera pomorski nautičar. 

- U povodu obilježavanja ove važne obljetnice odlučili smo, na inicijativu Željane Buljat, učenicima Pomorske škole ponuditi jedan zanimljiv kviz. Osmislila ga je Tina Mihić, a već smo ga koristili u nekim prigodama, kazao nam je Ante Kolanović iz Gradske knjižnice Zadar koji je vodio kviz skupa sa Željanom Buljat.

Učenici su bili podijeljeni u dvije grupe, "greška" i "maestro", po njih 12 u svakoj, a naizmjenično su im nuđeni primjeri gdje su trebali izabrati točan odgovor. 

- Možemo kazati kako su učenici iskazali jako dobro znanje, odnosno poznavanje hrvatskog jezika. Budućnost hrvatskog jezika je u sigurnim rukama, kazao je Kolanović. A zadovoljna je sa svojim učenicima bila i njihova profesorica Ivana Milutin.

Uz ovaj kviz u Gradskoj knjižnici su organizirali još nekoliko prigodnih događanja vezanih uz ovu važnu obljetnicu. Na Dječjem odjelu je tako postavljena izložbica na njihovom info kutku gdje se inače predstavljaju novi autori, a slično je napravljeno i na Odjelu za odrasle.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr