Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sigurno brodili kroz pitanja iz hrvatskog

17.03.2017. 23:00
Sigurno brodili kroz pitanja iz hrvatskog


U povodu obilježavanja 50. godišnjice Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika, Gradska knjižnica Zadar pripremila je bogat program koji je kulminirao jučerašnjim kvizom. Djelatnici Gradske knjižnice održali su kviz o poznavanju hrvatskog jezika, a sudjelovao je drugi razred smjera pomorski nautičar. 
– U povodu obilježavanja ove važne obljetnice odlučili smo, na inicijativu Željane Buljat, učenicima Pomorske škole ponuditi jedan zanimljiv kviz. Osmislila ga je Tina Mihić, a već smo ga koristili u nekim prigodama, kazao nam je Ante Kolanović iz Gradske knjižnice Zadar koji je vodio kviz skupa sa Željanom Buljat.
Učenici su bili podijeljeni u dvije grupe, “greška” i “maestro”, po njih 12 u svakoj, a naizmjenično su im nuđeni primjeri gdje su trebali izabrati točan odgovor. 
– Možemo kazati kako su učenici iskazali jako dobro znanje, odnosno poznavanje hrvatskog jezika. Budućnost hrvatskog jezika je u sigurnim rukama, kazao je Kolanović. A zadovoljna je sa svojim učenicima bila i njihova profesorica Ivana Milutin.
Uz ovaj kviz u Gradskoj knjižnici su organizirali još nekoliko prigodnih događanja vezanih uz ovu važnu obljetnicu. Na Dječjem odjelu je tako postavljena izložbica na njihovom info kutku gdje se inače predstavljaju novi autori, a slično je napravljeno i na Odjelu za odrasle.