17 °C
Online izdanje
Nedjelja, 25.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Kronika
RSS feed
Današnji broj
Kronika
Povratak
Zadrani uhićeni u jedrilici punoj kokaina oslobođeni na sudu u Madridu
Piše: Marija Knežević
Foto: Suzana BANDIĆ

Dvojicu Zadrana od 56 i 28 godina španjolski je sud u Madridu, neslužbeno doznajemo, u četvrtak oslobodio svih optužbi te su se oni jučer vratili kući u Zadar. Prije dvije godine, točnije u svibnju 2015., uhićeni su na jedrilici Amsterdamer u španjolskim teritorijalnim vodama kod Azorskog otočja. Na put su isplovili iz zadarske gradske luke, nakon što je jedrilica bila privezana na đigi, a u dvostrukom dnu jedrilice pronađena je 1,1 tona kokaina vrijedna 44 milijuna eura.

U velikoj akciji koja je realizirana u fazama uhićeno je ukupno 69 ljudi na više brodova i s ukupno 3,5 tona kokaina, a zaplijenjeno je i 9,3 milijuna eura.

Drogu su, tada ih se sumnjičilo, preuzeli u Južnoj Americi i pospremili u posebno izrađene bunkere unutar plovila, no policija ih je presrela i uhitila, a naknadno su uhićena i dvojica srbijanskih državljana za koje se sumnjalo kako su dio organizirane zločinačke skupine specijalizirane za preprodaju kokaina.

Rezultate akcije, u kojoj su uz kolege iz Španjolske, Portugala, Velike Britanije, Njemačke, Australije, Srbije i Crne Gore, sudjelovali i hrvatski policajci objavila je španjolska policija koja je akciju kodnog imena »Winnetou« označila kao najznačajniju takvu u posljednjih nekoliko godina. Španjolski policajci istaknuli su kako je osim troje Hrvata, uhićeno i 15 državljana Srbije, dvoje iz Crne Gore, 26 iz Španjolske i 28 iz Portugala te da je na taj način zadan značajan udarac krijumčarima droge i razbijen jedan međunarodni kartel.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr