Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Najmlađem sudioniku 15 mjeseci, najstarijem 73 godine

17.04.2011. 22:00
Najmlađem sudioniku 15 mjeseci, najstarijem 73 godine


Rekreativci su vozili ustaljenom rutom Zadar – Kožino – Zaton – Nin, dok je njih 70-ak željnih većih uzbuđenja i avanture ove godine prvi put pod vodstvom tajnika zadarskog Biciklističkog kluba Nevena Pavića prešlo put vozeći tzv. “off road” rutom
Ni najstariji stanovnici Nina ne pamte da se ikada u njihovu gradu okupio toliki broj biciklista kao u subotu za trajanja jedinstvene i iz godine u godinu sve masovnije te popularnije biciklijade “Od Branimira do Branimira”, koju su i ove godine u povodu Svjetskog dana zdravlja organizirali Zadarska županija i Grad Nin. Nakon što je biciklistička povorka u kojoj je bilo do sada rekordnih 320 sudionika startala u 10 sati kod kavane Banimir na Branimirovoj obali u Zadru, biciklisti su po buri i prohladnom vremenu prevalili rutu od 21,1 kilometra te su u pratnji zadarske policije i Hitne pomoći stigli na cilj, plato kod spomenika kneza Branimira u Ninu oko 11.20 sati.
Rekreativci su vozili ustaljenom rutom Zadar – Kožino – Zaton – Nin, dok je njih 70-ak željnih većih uzbuđenja i avanture ove godine prvi put pod vodstvom tajnika zadarskog Biciklističkog kluba Nevena Pavića prešlo put vozeći tzv. “off road” rutom Zadar – Novi Bokanjac – Bokanjačko blato – Rašinovac – Grbe – Nin.
Sudionike su spremno okrjepom dočekali članovi ninskog Organizacijskog odbora u sastavu Šime Relja, Drago Štulić, Lucija Glavan, Katarina Stulić, Ante Matijević i Nina Relja te idejnim začetnikom ovog projekta, stručnim suradnikom za animaciju i sport grada Nina Marinom Pijacom. Da je sve na utrci i oko nje “štimalo”, potvrdili su nam brojni sudionici te članovi neizostavnog Županijskog tima za zdravlje u sastavu Franka Krajinović izvršna koordinatorica te članovi Vlatka Vučić Marasović, Jelena Ćosić Dukić i dr. Alen Medić. Kako nakon napornog puta nitko ne bi ostao gladan i žedan za sve sudionike i okupljene Ninjane članovi Udruge kuhara Zadarske županije predvođeni Renatom i Brankom Kraljevom pripremili su u velikom kuharskom loncu preko 400 porcija paštašute.
Posebnu pozornost plijenio je najmlađi sudionik biciklijade, 15-mjesečni Zadranin Manuel Grdović, koji je pod punom opremom u Nin stigao u društvu majke Maje i oca Josipa, kao i trojica najstarijih sudionika Ivan Aralica (73), Petar Žuanić (68) i Milan Ciglar (67) godina. Unatoč godinama barba Ivan Aralica nije se predavao. Kako nam je izjavio, ovo mu je bilo prvo, ali ne i zadnje sudjelovanje na ovoj manifestaciji.
U nastavku je upriličeno nekoliko zanimljivih natjecanja i nagradnih igara za najmlađe bicikliste. Tako je u natjecanje pod nazivom “Tko će sporije” treće mjesto s vremenom od 1,10 minuta osvojio Dino Mustać, drugo mjesto s vremenom od 3,25 minuta Miroslav Matijević, dok je prvo mjesto od 3,27 minuta osvojio Filip Štulić iz Nina. Nagrade su za sudjelovanje iz ruku Franke Krajinović primili najmlađi sudionici: Manuel Grdović, Jakov Dokoza, Tomislav Teofilov, Luka Dokoza, Dario Odić, Bruno Odić, Luka Marasović, Andrija Punoš, Krševan Medić, Katja Medić, Lea Paleka, Karla Donadić, Paula Šestan i Lucija Meštrović, dok je najstarijima, Aralici, Žuaniću i Ciglaru, dobitnici ženskog bicikla djevojčici Gligoriji Punoš, pobjedniku natjecanja “Tko će sporije” te predstavniku najbolje proglašene udruge, Biciklističkom klubu Zadar, priznanja uručio Marin Pijaca.
Vrhunac je nastao prilikom izvlačenja broja najsretnijeg dobitnika glavne nagrade – rekreativnog 2.253 kune vrijednog “Felt Bikes” njemačkog aluminijskog bicikla s američkim dizajnom, dara sponzora Bike shopa Calimero sport iz Zadra. Nagradni listić za ovu priliku iz pripremljene minijaturne vrše zajednički su izvukli 11-godišnji blizanci Bruno i Dario Odić iz Zadra. Sretni dobitnik bicikla bio je 13-godišnji Zadranin Val Kraljević. Bicikl mu je na prigodan način uručio predstavnik sponzora Ivan Ražov, koji je i ove godine bio stalno pri ruci biciklistima te njihova tehnička pratnja na ruti.
Prije nego su oko 13 sati u pratnji policije i ekipe Hitne medicinske pomoći iz Zadra biciklisti krenuli na povratak u Zadar, Pijaca je s pozornice zahvalio svim sudionicima ovogodišnje biciklijade. Riječi hvale također je uputio upravi grada Nina s gradonačelnikom Emilom Ćurkom, županijskim institucijama u Zadru, njegovim suradnicima, članovima Županijskog tima za zdravlje, policiji, djelatnicima Hitne medicinske pomoći, zadarskim kuharima, čelnicima Biciklističkog kluba Zadar te sponzorima ove sportsko-rekreativne manifestacije Calimero sportu, EVN Croatia plinu, Eurobikeu, Intergradu I.B. i Autohrvatskoj – KTM bike shopu, kao i svima drugima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom za mnoge nezaboravnom subotnjem događanju u gradu Ninu.