Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

S grobnice ukradene mesingane vitice i vaza

17.04.2011. 22:00
S grobnice ukradene mesingane vitice i vaza


U ulici Nikole Tesle tijekom noći s petka na subotu nepoznati počinitelj je provalio u trafostanicu u vlasništvu poduzeća „Metal kabel” d.o.o. te je iz unutrašnjosti iz dva niskonaponska postrojenja skinuo osigurače i ukrao neutvrđenu količinu bakrenih kablova. Materijalna šteta će se naknadno utvrditi. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava.
U razdoblju od 1. do 16. travnja ove godine u mjestu Novigrad, na mjesnom groblju, nepoznati počinitelj je s obiteljske grobnice u vlasništvu 61-godišnjaka ukrao četiri mesingane vitice i mesinganu vazu. Materijalna šteta će se naknadno utvrditi. Policajaci pokušavaju ući u trag, za sada, nepoznatim vandalima.
Ukradeno gorivo i građevinski alat
Tijekom proteklog vikenda u mjestu Benkovačko Selo, u kamenolomu poduzeća “Kamen Benkovac” provaljeno je u dva radna stroja, a ukradeno je gorivo. Materijalna šteta je oko tisuću kuna. I u Šopotu, na benkovačkom području, na predjelu poslovne zone provaljeno je u kontejner poduzeća “M-GRA” i ukraden je građevinski alat. U ovom je slučaju materijalna šteta oko pet i pol tisuća kuna. U Zrinsko-frankopanskoj ulici u Zadru nepoznati počinitelj je odnio bicikl u vlasništvu 24-godišnje Zadranke. Bicikl je vrijedan oko tisuću i pol kuna.
Uhvaćen kradljivac peći na drva
Policijski službenici gračačke policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je u mjestu Mala Popina početkom travnja provalio u tri obiteljske kuće, a iz kuća je odnio po jednu peć na drva.