Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Valentić dobro “izdrilao” Zadranke

17.04.2011. 22:00
Valentić dobro “izdrilao” Zadranke


Pozdravljam inicijativu svojih kolega da organiziraju ovako nešto. Mnogi ne znaju dok ne dođu da na ovakvim događanjima, ne samo da se razvija kultura tjelovježbe, nego i vlada jako pozitivna energija. Ovdje ne pričamo o problemima koji more našu državu, ovdje je isključivo tjelovježba, dobra zabava i, naravno, zdravlje, kazao je Valentić
Fitness dan u fitness & sport centru Omnija u subotu je okupio brojne Zadranke željne kvalitetnog treninga i dobre zabave uz vrhunske hrvatske instruktore. Prvo ih je na pilatesu i drillu dobro “izdrilao” Mario Valentić.
Trčanje, sklekovi, poligon, postrojavanje u vrstu… pravi dril u vojničkom smislu Zadranke su izdržale i bolje no što su mislile.
– Sad su Zadranke dobro izdrilane, ali nakon strechinga i dobro istegnute, što znači da im osjećaj u mišićima nije grčevit, a imaju i dovoljno energije za ostatak Fitness dana, rekao je Valentić nakon treninga.
Kako je istaknuo, istezanje na kraju treninga često je podcijenjeno, ali zapravo jako važno. Također, rekao je da organizacija fitness dana definitivno pridonosi popularizaciji tjelovježbe.
– Pozdravljam inicijativu svojih kolega da organiziraju ovako nešto. Mnogi ne znaju dok ne dođu da na ovakvim događanjima, ne samo da se razvija kultura tjelovježbe, nego i vlada jako pozitivna energija. Ovdje ne pričamo o problemima koji more našu državu, ovdje je isključivo tjelovježba, dobra zabava i naravno zdravlje, kazao je Valentić.
Nakon pilatesa i drilla, atmosfera se dodatno “nabrijala” na aerobic danceu uz vrhunsku gostujuću instruktoricu Anu Matejak. Na master stepu pridružio joj se Viktor Bogut, instruktor stepa u Omniji. Po dva sata svakog treninga,Zadrankama uopće nije bilo previše, a neke tog dana nisu propustile niti jedan trening.
Kako je rekla Matejak, one nisu bile ni svjesne što sve mogu. Tako da su mnoge na Fitness danu pomaknule svoje granice izdržljivosti i dobile polet da to čine i dalje.
– Prvo kad sam došla iznenadila sam se s ovim vrhunskim centrom, čini mi se da se ovdje stvarno kvalitetan posao radi. Na satovima aerobic dancea i master stepa koje sam održala, uspjela sam napraviti sve što sam naumila. I to mi je drago jer imam pozitivni ‘feedback’. Najbitnije je da se ovdje dobro zabavimo, a vidim da se svi stalno smješkaju pa mislim da smo u tome i uspjeli, rekla je Matejak, dodavši da bi ovakvih događanja trebalo biti i više.
– Nažalost, kod nas to još nije poprimilo europske razmjere, ali popravljamo se. Dani otvorenih vrata definitivno unapređuju fitness scenu u Hrvatskoj i to je prekrasno. Jako mi je drago da je danas ovdje toliki odaziv, da ima i ljudi iz drugih centara, što je dobro jer je tržište premalo da bismo se dijelili. I drago mi je da ima toliko rekreativaca koji dolaze jer ovo vole, kojima je fitness postao neizostavan, nešto kao kruh i voda ili kao higijena, kazala je Matejak.
Za kraj Fitness dana na pozornicu se popela Karmen Jeričević, instruktorica u Omniji.
– A sad slijedi zumba. A to nije trening, to je party! Jeste li spremne za party? – animirala je Karmen ekipu te im predstavila Davora Iliča iz Pule kao najboljeg instruktora zumbe u Hrvatskoj.
I završni party je počeo. Uz latinoameričke ritmove s Karmen i Davorom plesala/trenirala je cijela dvorana. Uz smijeh, pljesak nakon svake pjesme i navijanje, zumba na Fitness danu mnogima je dostojno zamijenila subotnji izlazak. A to i je cijela svrha fitnessa – vrhunska zabava na kvalitetnom treningu za zdravlje i dobro raspoloženje.