Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Odgodu zatražio radnik koji je i podnio zahtjev za stečaj

17.04.2012. 22:00
Odgodu zatražio radnik koji je i podnio zahtjev za stečaj


Podnijeti takav prijedlog radnikovo je pravo, a zašto je opstanak svog poslodavca doveo u pitanje, kakvi su ciljevi i namjere Željka Branilovića, i je li ga briga za ostale radnike koji s razlogom vjeruju u svog poslodavca, uistinu ne znamo, kaže direktorica Elana Jasmina Čerina


Jučer je na Trgovačkom sudu u Zadru odgođena rasprava o pokretanju stečaja nad tvrtkom Elan motorni brodovi Obrovac. Sutkinja Ardena Bajlo odgodila je raspravu za 9. svibnja jer je odgodu zatražio podnositelj zahtjeva za stečaj.
Podsjetimo, zahtjev za stečaj podio je radnik Elana Željko Branilović i to zbog neisplate plaća i doprinosa. Branilović jučer nije htio htio obrazložiti zahtjev za odgodom ročišta, rekavši samo da će pričekati da sud kaže svoj pravorijek, a tek onda da će se obratiti javnosti s motivima i razlozima koji su ga naveli da pokrene stečaj poduzeća u kojem radi.
– Ono što vam kao članica Uprave društva mogu potvrditi jest da je svjetska gospodarska kriza vrlo negativno utjecala na industriju gradnje motornih plovila za sport i razonodu. Elan motorni brodovi d.o.o. Obrovac ulaže enormne napore da prebrodi navedene nepovoljne uvjete na domaćem i svjetskom tržištu, a konkretna se rješenja očekuju u kraćem razdoblju. Imovina društva Elan motorni brodovi d.o.o. Obrovac višestruko nadilazi njegove obveze. Trenutačni privremeni problemi s likvidnošću su razumljivi obzirom na gore navedene okolnosti, kao i na uobičajene sezonske oscilacije u ovom specifičnom industrijskom sektoru, izjavila nam je direktorica Elana Jasmina Čerina.
O pokretanju stečaja od strane svog zaposlenika Jasmina Čerina je samo dodala:
– Podnijeti takav prijedlog radnikovo je pravo, a zašto je opstanak svog poslodavca doveo u pitanje, kakvi su ciljevi i namjere Željka Branilovića, i je li ga briga za ostale radnike koji s razlogom vjeruju u svog poslodavca, uistinu ne znamo.