Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Protiv Cibalije se riješiti svih muka

17.04.2012. 22:00
Protiv Cibalije se riješiti svih muka


Osokoljeni remijem na Maksimiru Zebićeva momčad će sigurno dati sve od sebe ne bi li već u ovoj utakmici riješila krucijalno pitanje oko ostanka u prvoligaškom društvu


O zgoditku Antonija Mršića na Maksimiru u 26. kolu Prve HNL još će se dugo pričati. Volejčina s 30-ak metara proparala je mrežu Ivana Kelave i Zadru donijela vodstvo u 40. minuti. Istini za volju Dinamo je izjednačio u 74. minuti i do kraja utakmice “modri” su napravili pravu opsadu pred vratima Zadra. Međutim, Zadar je na Maksimiru imao još jednog junaka, Tomu Gluića, koji je branio i moguće i nemoguće. Desetkovani Zadar uspio je Dinamu otkinuti dva boda i put Donatova grada ponijeti vrijedan bod. Svaka čast svim igračima Dalibora Zebića koji su velikom željom i zalaganjem uspjeli ostvariti ovaj podvig.
Bolji skor
Ostat će također zapisano da je prvoligaš sa Stanova jedini (op. a. ipak nije gotovo prvenstvo) u sezoni 2011./12. uspio pobijediti Dinamo, novog-starog prvaka Hrvatske. I uz to imati bolji skor od “modrih”, pobjedu i remi. S ovim bodom Zadrani su sačuvali 8. mjesto na prvoligaškoj ljestvici i sada imaju 36 bodova. Još jedna pobjeda bi najvjerojatnije bila dovoljna za prvoligaški ostanak. Nadajmo se već u sljedećoj utakmici na Stanovima protiv Cibalije.
Hajduk unatoč porazu Dinama nije uspio smanjiti bodovni zaostatak za “modrima”. U gradu na Dravi poraženi su od Osijeka 2:1. Splitskim “bilima” će najbolje biti da što prije zaborave ovu sezonu. Ovom pobjedom Osijek je skočio na 10. mjesto s 35 bodova. Slaven Belupo je na svom travnjaku dočekao Lokomotivu i isprašio je rezultatom 3:1. Koprivničani na 3. mjestu imaju tri boda više od Splita, dok Lokomotiva još uvijek nije riješila pitanje ostanka, na 7. mjestu imaju 37 bodova. Split je nakon posrtaja u Zadru došao na svoje u Parku mladeži. Slavili su protiv Rijeke 2:0. Momčad s Kantride je u velikim problemima, ima 33 boda i drži 11. mjesto. Bilo je interesantno i u Kranjčevićevoj gdje je Zagreb dočekao Istru 1961. Pjesnici su uspjeli prekinuti uspješan niz Puljana i slaviti 2:1. Sada Zagreb ima 39 bodova na 6. mjestu, dok je Istra s 35 bodova na 9. mjestu. I za kraj nam je ostala utakmica iz Vinkovaca. Cibalia je na svom travnjaku “pomela” goste iz Šibenika, završilo je s uvjerljivih 5:1. Vinkovčani su riješili sve dvojbe, na 5. mjestu imaju 42 boda, dok je Šibenik na sigurnom putu za Drugu ligu. Karlovcu su dodana tri boda iz dvoboja s Varaždinom koji se nije ni igrao iz već znanih razloga.
Utakmica odluke
U 27. kolu Zadrane očekuje utakmica odluke. Na Stanove stiže zahuhtala Cibalia koju Zadrani moraju pobijediti pod svaku cijenu. Osokoljena remijem na Maksimiru Zebićeva momčad će sigurno dati sve od sebe ne bi li već u ovoj utakmici riješila krucijalno pitanje oko ostanka u prvoligaškom društvu. Vrijeme je da Zadar napokon pred svojim navijačima odigra pravu utakmicu i nekako smo osjećaja da bi se to moglo dogoditi ove subote.
Bit će interesantno i na drugim terenima. Već u petak Zagreb će dočekati Inter i ta bi utakmica mogla riješiti pitanje petog putnika u drugoligaško društvo. Lokomotiva na Maksimiru ugošćuje Karlovac i svakako je favorit u toj utakmici. U subotu osim Zadra i Cibalije igraju još Šibenik – Slaven Belupo, Hajduk – Lučko, te Rijeka – Dinamo. Recimo da bi Hajduk mogao slaviti protiv Lučkog, ali u preostala dva dvoboja ipak su gosti favoriti. Slaven Belupo i Dinamo puno bolje kotiraju, dok će Rijeka dati sve od sebe ne bi li kojim bodom povećala šanse oko ostanka.
U nedjelju još igraju Istra 1961 i Split. Puljanima su bodovi potrebni za ostanak, a Splitu za Europu. U svakom slučaju interesantna utakmica. Osijek će u sljedećem kolu bez borbe uknjižiti tri boda s obzirom da je Varaždin izbačen iz Prve lige.


Gotovo kompletni na Vinkovčane




Jučer su Zadrani odradili jutarnji trening na Stanovima, a za danas je predviđen trening s početkom u 17 sati. Dinamo je već arhiviran, sve misli okrenute su subotnjem srazu s Cibalijom. Nakon što su zbog žutih kartona, odnosno crvenog, propustili gostovanje na Maksimiru, u konkurenciju za momčad vraćaju se Jakov Surać, Ivan Fuštar i Igor Prahić te Šime Gržan koji je bio na reprezentativnom okupljanju. Iz konkurencije otpadaju Mihael Kovačević (crveni karton protiv Dinama) i Ante Sarić (vodene kozice).