Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Štrajkašima glađu i gutaču žlice – danas presuda!

17.04.2012. 22:00
Štrajkašima glađu i gutaču žlice – danas presuda!


Četvorica optuženih čija je kaznena evidencija duga 14 stranica, a na kojima je zbrojeno sveukupno 70-ak kaznenih djela: od krađa pa do utaje i otmice, rekli su kako nisu krivi te da ih je Gulan svojim ponašanjem isprovocirao, a oni su se samo branili


Završnim govorima optužbe i obrane jučer je na Županijskom sudu u Zadru okončano suđenje Romima iz okolice Pakraca, a riječ je o Slobodanu Amiću (33), Peri Kukiću (28), Milanu Đurđeviću (30) i Stevi Amiću (43) zbog pokušaja ubojstva Galovčanina Jurice Gulana (33).
Prema optužnici koju u ovom slučaju zastupa zamjenik županijskog državnog odvjetnika Radovan Marjanović, oni su 11. srpnja prošle godine na cesti u blizini mjesta Gorica napala Gulana jer je on prema njihovim tvrdnjama, svojim “fiat puntom”, pretekao njihov kombi i pripriječio im put.
Sva četvorica su se još na početku suđenja izjasnila kako se ne osjećaju krivima, a od dana uhićenja od srpnja prošle godine nalaze se u pritvoru zadarskog Istražnog centra.
Ovo suđenje svakako će ostati upamćeno i po tome što su dvojica optuženih štrajkala glađu u zatvoru. Podsjećamo, riječ je o Stevi Amiću koji je u znak prosvjeda jer se ne smatra krivim još 1. listopada lani progutao plastičnu žlicu s kojom još uvijek “živi”, no trebat će mu operativni zahvat. Osim toga, od 22. do 27. prošlog mjeseca štrajkao je i glađu. Kao razloge naveo je činjenicu da nije kriv, da ima obiteljskih problema te da mu je supruga cijelo vrijeme, dok je on iza rešetaka, ostala sama s troje male djece i bez prihoda.
Osim njega glađu je štrajkao i drugooptuženi u “ovoj priči”, 28-godišnji Pero Kukić koji nije ništa jeo od 14. do 21. veljače jer “nije zadovoljan tijekom sudskog procesa”.
Oni su iznijeli svoju obranu u kojoj su naveli kako je Gulan isprovocirao incident jer im je opsovao “majku cigansku” te je iz auta izašao s nožem pa su se oni “samo branili”.
Četvorici optuženih čija je kaznena evidencija duga 14 stranica, a na kojima je zbrojeno sveukupno 70-ak kaznenih djela: od krađa, teških krađa, razbojstava, prijetnji, krivotvorenja isprava, napada na policajce, utaje pa čak i otmice, presuda će biti izrečena danas pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Boris Babić.