Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Laburisti: Građani žele živjeti od svoga rada

Autor: Siniša Klarica

17.04.2013. 22:00
Laburisti: Građani žele živjeti od svoga rada

Foto: Vedran SITNICA



Osvojit ćemo i više od 3-4 mjesta u predstavničkim tijelima lokalne samouprave. Radit ćemo isključivo u interesu građana i nećemo sudjelovati u nikakvoj trgovini, rekao je Drago Čulina


Perivoj Kraljice Jelene izabrali su jučer Hrvatski laburisti za predstavljanje lista svoje stranke na lokalnim izborima u Zadarskoj županiji, te gradovima Biogradu i Zadru. No na početku predstavljanja predsjednik Hrvatskih laburista Zadarske županije i nositelj županijske liste Drago Čulina rekao je da su svi kandidati potpisali prisegu da neće trgovati svojim mandatima. U slučaju da iz bilo kojih razloga dođe do razmimoilaženja među kandidatima, mandat se vraće stranci.
Bez kandidata za župana
– Po svim pokazateljima osvojit ćemo i više od 3-4 mjesta u predstavničkim tijelima lokalne samouprave. Radit ćemo isključivo u interesu građana i nećemo sudjelovati u nikakvoj trgovini. Pokušat ćemo biti mjerodavni za ono zašto nas je narod izabrao te ćemo u tome slijediti isključivo program hrvatskih laburista, rekao je Drago Čulina.
Zato Hrvatski laburisti i nemaju svog kandidata za župana i gradonačelnike, nego samo nositelje lista. Naime, ako budu jezičac na vagi, podržat će samo one projekte za koje procijene da su dobri te će tim jedinicama lokalne samouprave vladati tehnička vlada.
Iako nije bilo predviđeno, svaki od nositelja liste rekao je nešto o svom programu. Redom su se predstavili nositelj liste za Zadarsku županiju.
Podrška razvojnim projektima
Tako je npr. Goran Varda, nositelj liste za Grad Zadar, rekao da će i Hrvatski laburisti podržati projekte Gospodarske zone Crno i luke Gaženica kao dva najvažnija gradska, ali i županijska projekta. Hrvatski laburisti će se založiti za veće povlačenje novca iz EU fondova, ali i za razvoj poljoprivrede kojoj ne trebaju toliko novci, koliko struka. Vrlo je zanimljivo da će laburisti podržavati proizvodnju građevinskog materijala, tj. tvornicu žbuke čija bi gradnja uskoro trebala početi.