Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Luki Kalmeti poziv nije stigao

Autor: Minja Gugić

17.04.2013. 22:00
Luki Kalmeti poziv nije stigao

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Nakon što je prethodna rasprava bila odgođena zbog izostanka 58-godišnjeg Zdravka Barbaroše Barbe vlasnika propalog hotela President na Boriku u Zadru, zbog neuredne dostave sudskog poziva i ovoga puta nedolaska poznatog Arbanasa, Luke Kalmete (33) bivšeg europskog prvaka u “full contactu”, sucu Općinskog suda u Zadru – Domagoju Kurobasi nije preostalo ništa drugo nego da opet odgodi raspravu.
Cijela ova “priča” oko Kalmete i Barbaroše stara je gotovo pune četiri godine. Uhićeni su naime, 25. travnja 2009. godine zbog sumnje da su reketarili 22-godišnjeg građevinskog radnika Marka Francuzovića. Kalmetu se sumnjiči da je od Francuzovića zbog njegova duga Barbaroši za noćenje u Presidentu u visini od osam tisuća, naplatio 28 tisuća kuna koje mu je Francuzović isplatio na ruke. Vlasnik nekada elitnog hotela s četiri zvjezdice optužen je da je reketario mladića, ali i da je Kalmetu na to poticao.
Nakon što su bili uhićeni i privedeni tada dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, proveli su i neko vrijeme iza rešetaka zadarskog Istražnog centra zbog mogućnosti bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.