Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Šteta na zgarištu Mefista nekoliko stotina tisuća kuna

17.04.2016. 22:00
Šteta na  zgarištu  Mefista  nekoliko  stotina  tisuća kuna


Plažni drveni objekt Mefisto u vlasništvu je 32-godišnjeg Ivana Santinija iz Turnja, a radio je samo tijekom ljetnih mjeseci
Zadarska policija istražuje uzrok požara koji je u subotu na  noć planuo na drvenom ugostiteljskom objektu Mefisto u Ulici kralja Tomislava u Turnju.
– Požar je planuo oko dva sata u noći, a ugasili su ga vatrogasci iz JVP  Biograd i DVD Sv. Filip i Jakov. Ugostiteljski objekt bio je izvan funkcije,  izgorio je u potpunosti, a nastala šteta iznosi nekoliko stotina tisuća kuna. Obavljen je očevid i sada se čekaju nalazi protupožarnog inspektora,  kažu u Policijskoj upravi zadarskoj gdje, kako neslužbeno doznajemo,  imaju neke indicije da je požar podmetnut.
Plažni drveni objekt Mefisto u vlasništvu je 32-godišnjeg Ivana Santinija iz Turnja, a radio je samo tijekom ljetnih mjeseci. Dojavu o požaru  vatrogasci su zaprimili u subotu nešto prije dva sata, nakon čega su s vatrenom stihijom, koja je zahvatila drvenu konstrukciju, bitku vodili preko dva sata, no vatra je pobijedila. Na mjestu ljetnog bara ostalo je zgarište.
U noćnom požaru prije mjesec dana izgorio je i ljetni kafić u Karinu  smješten u prizemlju obiteljske kuće. Policija je očevidom utvrdila kako  je u tom slučaju uzrok požara bio zapaljivi koktel, a istraga je nakon svega par dana dovela i do osumnjičenika, 23-godišnjeg mladića s podebljim dosjeom kojeg se sumnjiči i za krađu i paljevinu HEP-ova vozila na istom području. Šteta nastala u kafiću procijenjena je na više od 200 tisuća  kuna.
U PU zadarskoj godišnje evidentiraju prosječno dva, tri slična požara i  uglavnom je riječ o objektima koji su zbog drvene građe laka meta.
Prošlog ljeta, sredinom lipnja, policija je podnijela kaznenu prijavu  protiv nepoznatog piromana zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom koji je pod okriljem noći potpalio montažni ugostiteljski objekt na Kraljičinoj plaži, u Sabunikama kod  Nina. Očevidom je bilo utvrđeno da je požar na montažnom objektu u  vlasništvu trgovačkog društva Soda d.o.o. namjerno izazvan. Inače, taj je  objekt na plaži bio postavljen ilegalno zbog čega je trebao biti uklonjen  svega par sati kasnije.
Istu prijavu policija je podnijela i početkom rujna iste godine za požar  na ugostiteljskom objektu “Plaža” u Sv. Filipu i Jakovu, inače u vlasništvu  Siniše Prtenjače, lokalnog “starčevićevca”. U međuvremenu, Prtenjača je  svoj lokal obnovio, no počinitelj do danas nije pronađen, kao ni u slučaju  paljevine broda-kafića Santa Maria u Vrsima u prosincu 2013. godine.  Prema policijskom očevidu taj je požar bio izazvan otvorenim plamenom u središnjem krmenom dijelu broda koji je bio na suhom i služio  kao ugostiteljski objekt u ljetnim mjesecima.