Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Čačić: U Zadru nam je glavna energetska obnova

17.04.2017. 22:00
Čačić: U Zadru nam je glavna energetska obnova


Naš naglasak u zadarskom gradskom vijeću bio je upravo na segmentima na kojima se otvara ozbiljan fondovski prostor, uglavnom bespovratna sredstva, posebno u dijelu energetske obnove, rekao je Čačić čija je stranka u Zadru objavila koaliciju s HDZ-om
O razlozima sklapanja lokalne koalicije s HDZ-om u Zadru je govorio predsjednik Narodne stranke reformista Radimir Čačić, a konferenciji su nazočile i čelnice županijske i gradske organizacije te stranke, Vesna Sabolić i Dubravka Finka.
Čačić je naglasio kako njihova stranka ima dosta širok spektar koalicija po Hrvatskoj, pa su tako u nekim sredinama s HDZ-om, u drugima sa SDP-om ili pak podržavaju njihove kandidate, a negdje izlaze samostalno.
– Osnovna poruka koju šaljemo cijeloj Hrvatskoj je – prepoznajmo ljude i projekte i učinimo sve da štitimo kvalitetu života građana koje zastupamo. Naš naglasak u zadarskom gradskom vijeću bio je upravo na segmentima na kojima se otvara ozbiljan fondovski prostor, uglavnom bespovratna sredstva, posebno u dijelu energetske obnove. Sjećate se da je to izazvalo nevjericu kada sam govorio o potencijalu od najmanje dvije milijarde kuna koji se otvara u energetskoj obnovi jer Hrvatska 40 posto svoje ukupne energije troši u zgradarstvu. Gotovo cijeli uvoz mogli bismo supstituirati činjenicom kvalitetne obnove – kazao je Čačić, dodajući kako su tisuće javnih i obiteljskih objekata ovog trenutka otvoreni za mogućnost pokretanja građevinske industrije i zapošljavanja ljudi.
– Stvari su se kretale sporo i nedovoljno dobro, ali i takvi kakvi jesmo, traljavi i nesposobni, kao država u cjelini, ipak smo došli do toga da smo s 10. srpnja 2015. završili natječaj za koji je bilo 12.300 aplikacija, a 9.350 prihvaćenih za obiteljske objekte – obrazložio je Čačić, ističući i zalaganje svojih vijećnica u Gradskom vijeću oko problema energetske obnove.
Predsjednica Županijskog odbora, Vesna Sabolić, kazala je kako su i županijsku organizaciju najprije zanimali programi i projekti od interesa za građane grada Zadra, te smatra kako je njihova stranka u Gradskom vijeću dala velik doprinos u problematizaciji energetske obnove zgrada.