17 °C
Online izdanje
Utorak, 27.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Događaji
RSS feed
Današnji broj
Događaji
Povratak
Čačić: U Zadru nam je glavna energetska obnova
Piše: Marina Vlakić
Naš naglasak u zadarskom gradskom vijeću bio je upravo na segmentima na kojima se otvara ozbiljan fondovski prostor, uglavnom bespovratna sredstva, posebno u dijelu energetske obnove, rekao je Čačić čija je stranka u Zadru objavila koaliciju s HDZ-om
Foto: Zvonko KUCELIN
Dubravka Finka, Radimir Čačić i Vesna Sabolić

O razlozima sklapanja lokalne koalicije s HDZ-om u Zadru je govorio predsjednik Narodne stranke reformista Radimir Čačić, a konferenciji su nazočile i čelnice županijske i gradske organizacije te stranke, Vesna Sabolić i Dubravka Finka.

Čačić je naglasio kako njihova stranka ima dosta širok spektar koalicija po Hrvatskoj, pa su tako u nekim sredinama s HDZ-om, u drugima sa SDP-om ili pak podržavaju njihove kandidate, a negdje izlaze samostalno.

- Osnovna poruka koju šaljemo cijeloj Hrvatskoj je - prepoznajmo ljude i projekte i učinimo sve da štitimo kvalitetu života građana koje zastupamo. Naš naglasak u zadarskom gradskom vijeću bio je upravo na segmentima na kojima se otvara ozbiljan fondovski prostor, uglavnom bespovratna sredstva, posebno u dijelu energetske obnove. Sjećate se da je to izazvalo nevjericu kada sam govorio o potencijalu od najmanje dvije milijarde kuna koji se otvara u energetskoj obnovi jer Hrvatska 40 posto svoje ukupne energije troši u zgradarstvu. Gotovo cijeli uvoz mogli bismo supstituirati činjenicom kvalitetne obnove - kazao je Čačić, dodajući kako su tisuće javnih i obiteljskih objekata ovog trenutka otvoreni za mogućnost pokretanja građevinske industrije i zapošljavanja ljudi.

- Stvari su se kretale sporo i nedovoljno dobro, ali i takvi kakvi jesmo, traljavi i nesposobni, kao država u cjelini, ipak smo došli do toga da smo s 10. srpnja 2015. završili natječaj za koji je bilo 12.300 aplikacija, a 9.350 prihvaćenih za obiteljske objekte - obrazložio je Čačić, ističući i zalaganje svojih vijećnica u Gradskom vijeću oko problema energetske obnove.

Predsjednica Županijskog odbora, Vesna Sabolić, kazala je kako su i županijsku organizaciju najprije zanimali programi i projekti od interesa za građane grada Zadra, te smatra kako je njihova stranka u Gradskom vijeću dala velik doprinos u problematizaciji energetske obnove zgrada.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr