Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kako kontrolom daha ojačati organizam na tjelesnoj i duhovnoj razini?

17.04.2017. 22:00
Kako kontrolom daha ojačati organizam na tjelesnoj i duhovnoj razini?


Kriya označava pročišćavajuću akciju, a Sudarshan jasnu viziju. To je moćna jogijska tehnika za pročišćavanje fizičkog, mentalnog i emocionalnog zdravlja kao i karmičke razine, objašnjavaju organizatori
U današnjoj sve ubrzanijoj svakodnevici ljudima je potrebno sve više energije kako bi se uspjeli nositi sa stresom svakodnevnog života. Samopouzdanje, unutarnji mir, entuzijazam i osmijeh – kvalitete koje su prirodno dio našeg organizma, nažalost sve učestalije potiskuju brige, nezadovoljstvo i bolest. No, pomoći ima! Jedna od „tajni” leži u našem vlastitom dahu. Kroz tehnike disanja i malo meditacije možemo povratiti pozitivne vibracije unutar i oko nas. U tu su svrhu osmišljeni tečaji Umijeća življenja, tehnike koje je prošlo nekoliko milijuna ljudi diljem svijeta, a u Zadru se odvijaju u centru Ayus. Jedan od narednih tečaja je 21., 22. i 23.travnja.
– Na tečaju se uči nekoliko osnovnih tehnika disanja, a sastavni dio tečaja je iscjeljujuća tehnika „Sudarshan Kriya”. Tehnika podrazumijeva posebne ritmove disanja za obnovu ravnoteže u životu. Na taj način se efikasno eliminiraju toksini iz organizma i uspostavlja sklad duha i tijela. Kriya označava pročišćavajuću akciju, a Sudarshan jasnu viziju. To je moćna jogijska tehnika za pročišćavanje fizičkog, mentalnog i emocionalnog zdravlja kao i karmičke razine te oslobađanje raznih prijašnjih impresija, objašnjavaju organizatori predstojećeg tečaja.
Polaznici će dobiti upute kako kod kuće samostalno raditi vježbe i tako zadržati osmijeh na dnevnoj razini. Učit će se kombinacija joge, disanja i opuštanja koja podižu kvalitetu života i to ne samo u materijalnom i zdravstvenom smislu, već u smislu zadovoljstva, ispunjenosti i sreće, stoji u najavi događanja.
Ove su tehnike prošle brojna neovisna znanstvena istraživanja koja su pokazala da su neke od dobrobiti i viša razina optimizma, veća razina antioksidativnih enzima, snažniji imunitet te veća emotivna stabilnost. Pokazalo se da prolaktin – hormon blagostanja, značajno raste od prvog iskustva Sudarshan Kriye.
– Naučimo li kako se služiti dahom možemo naučiti nositi sa vlastitim mislima i emocijama. Kada je naš um opterećen brigama, naš dah je težak, no kada smo sretni, dah je dugačak i opušten. Tajna je u tome što djeluje i obrnuti proces, zaključuju organizatori iz Ayus centra.