Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U uvali Okodrža kraj Savra pronađen leš, nema znakova nasilja

17.04.2017. 22:00
U uvali Okodrža kraj Savra pronađen leš, nema znakova nasilja


Kako doznajemo, najvjerojatnije je riječ o starijem mještaninu Savra koji je živio sam. Njegovo beživotno tijelo mještani su zamijetili na žalu
Mrtvo tijelo nepoznate muške osobe pronađeno je u ponedjeljak oko 11 sati u uvali Okodrža, kraj Savra na Dugom otoku.
– Na mjestu pronalaska tijela izvršen je očevid, a u tijeku je utvrđivanje identiteta kao i svih okolnosti ovog događaja, izvijestili su iz PU zadarske dodajući kako na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja koji bi upućivali na kazneno djelo.
Kako doznajemo, najvjerojatnije je riječ o starijem mještaninu Savra koji je živio sam. Njegovo beživotno tijelo mještani su zamijetili na žalu.
Kako se može vidjeti na službenim stranicama nestalih osoba NENO, u posljednjih godinu i pol dana PU zadarskoj prijavljen je nestanak šest osoba.
Još 20. ožujka 2016. godine, u Zadru je nestao Pavao Čačić (74), umirovljeni profesor i ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina, bivši gradski vijećnik, predsjednik Gradskog vijeća i gradonačelnik Slatine koji je jedno vrijeme obnašao i dužnost pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije te bio i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Slatina. Čačić, kod kojeg su se već neko vrijeme zamjećivale naznake demencije bio u posjetu bratu u svom rodnom Zadru. U poslijepodnevnim satima udaljio se iz stana u Diklu i otada mu se izgubio svaki trag, a ni višednevna potraga u koju su osim policije bili uključeni i gorski spasioci s potražnim psima te helikopter, nisu dali rezultate. Nema traga ni umirovljenom profesoru Josipu Cindriću (81) iz Bibinja, koji je posljednji put viđen na području Libinja na Velebitu 16. studenog 2016. Tamo je došao sa sinom i krenuo u potragu za ljekovitim travama. Za njim se intenzivno tragalo po Velebitu, temeljito se “češljao” teren, no ni do danas se ne zna kakva je sudbina snašla ovog, inače vitalnog umirovljenika.
Prošli tjedan na području Brguda svaki se trag zagubio 85-godišnjoj Zorki Žmirić. Dementna žena se prošli četvrtak nešto iza 21 sat udaljila iz obiteljske kuće, a nikakve rezultate nije dala potraga ni na zemlji, ni iz zraka.
Među nestalima vode se i dvoje maloljetnika – djevojka i mladić. Oboje su se udaljili iz Doma za odgoj djece i mladih na Voštarnici, a podrijetlom su iz unutrašnjosti Hrvatske.