Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Danas presuda dvojici zbog “trave”

Autor: Minja Gugić

17.05.2010. 22:00
Danas presuda dvojici zbog “trave”

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Riječ je o slučaju koji se dogodio 16. veljače prošle godine. Savić je optužen da je imao marihuanu zbog prodaje, a Šatalić da ju je od njega kupio
Žao mi je što je došlo do svega ovoga. Molio bih samo Sudsko vijeće da mi na kraju ovog sudskog postupka ne sudi na temelju moje prošlosti, već da mi se da šansa za budućnost, pogotovo zbog mog teškog zdravstvenog stanja. Započeo sam s liječenjem i želim nastaviti normalno živjeti – rekao je jučer na Županijskom sudu u Zadru, obraćajući se Sudskom vijeću, kojim je predsjedala Dijana Grancarić, drhtavim glasom i na rubu suza, 29-godišnji Ante Šatalić koji se optužnicom tereti da je od prvooptuženog 21-godišnjeg Darka Savića kupio 1,87 grama marihuane.
Prema optužnici, Savić je u podrumu “zbog daljnje prodaje još držao 35,11 grama trave”.
Tako je okončan sudski postupak tijekom kojeg su u svojstvu svjedoka ispitana dvojica policajaca PU zadarske koji su mladiće uhitili.
Savić je prethodno u svojoj obrani naglasio kako se smatra krivim za posjed, ali ne i za prodaju. Dodao je kako te, za njih dvojicu kobne večeri, nije imao nikakav dogovor sa Šatalićem, već je na njega “naletio” slučajno.
– Onda smo se dogovorili da odemo na piće. Ja sam samo otišao doma po novac i jaknu, a on me čekao u “portunu”. Konzumirao sam marihuanu svakodnevno, bio sam ovisan o njoj. Zbog teške obiteljske situacije i teško bolesne majke, ali i oca. Nisam u takvim prilikama želio posezati za alkoholom da ne bih pravio veće probleme ni sebi, a ni njima. Našao sam utjehu u “travi”. No, od početka ove godine ni to više ne konzumiram – naglasio je Savić.
Šatalić je u svojoj obrani potom pojasnio kako je dva do tri grama marihuane imao u džepu.
– Tu sam travu kupio na trajektnom pristaništu. Nisam kupio od Savića. Bio sam ovisnik o teškim drogama. Sada više ne konzumiram ni travu ni alkohol, samo pušim cigarete. Ja sam do sada više puta kažnjavan i moja riječ protiv riječi policajaca koji tvrdi suprotno, ne znači ništa. Ponavljam, travu nisam kupio od Savića. Sada se trudim da u svakom smislu promijenim svoj život. Priznajem posjed, ali ovo sa Savićem je sve čista slučajnost jer smo se te večeri slučajno sreli – rekao je Šatalić.
Prema mišljenju vještaka psihijatrijske struke, Savić koji je do sada neosuđivan, u trenutku počinjenja kaznenog djela bio je ubrojiv, dok je Šatalić, inače više puta kažnjavan, bio smanjeno ubrojiv.
Završni govor jučer je održao zastupnik optužbe Denis Sokol te Savićev odvjetnik po službenoj dužnosti, dok se Šatalić branio sam, na što u ovom slučaju ima zakonsko pravo.
Presuda će biti izrečena danas.