Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dobri Pastir u Karinu Donjem

17.05.2011. 22:00
Dobri Pastir u Karinu Donjem


Ove godine članovi Dobrog Pastira okupili su se u novom ustrojstvu. To je vjerničko društvo koje je podijeljeno na uži krug društva koje sačinjavaju osobe koje se u potpunosti posvećuju i predaju služenju Bogu, Crkvi i narodu te drugi u širem krugu koji sačinjavaju pretežito mlade obitelji, pojašnjava don Boris


U Zadarskoj nadbiskupiji već više godina pastoralno djeluje karizmatska zajednica Dobri Pastir koja se nadahnjuje likom Krista u slici Dobrog Pastira. Zajednica svoje privremeno sjedište ima u Župnom uredu u Škabrnji.
U organizaciji voditelja ovog Društva don Borisa Pedića te članova užeg kruga i ravnateljice Marine Škara, člana šireg kruga Društva, u Karinu Donjem je organiziran susret za sve članove. Nazočilo je stotinjak aktivnih članova.
– Ove godine članovi Dobrog Pastira okupili su se u novom ustrojstvu. To je vjerničko društvo koje je podijeljeno na uži krug društva koje sačinjavaju osobe koje se u potpunosti posvećuju i predaju služenju Bogu, Crkvi i narodu te drugi u širem krugu koji sačinjavaju pretežito mlade obitelji, pojašnjava don Boris.
Dobri Pastir je jer među ljudima bira one koji će u Njegovo ime biti pastiri – koji će više primiti, ali će se od njih više i tražiti, oni koji će nositi teška bremena odgovornosti za druge, ali i radost povjerenja koje im je iskazano, oni kojima će uvijek biti stalo, koji će uvijek htjeti, koji će ići naprijed ne pitajući za cijenu, rečeno je u Karinu Donjem.
U poslijepodnevnim satima članovi Društva su se okupili u samostanskoj crkvi u Karinu. Voditelji sekcija za liturgiju i molitvu, Ivana Viduka i Smilja Bilaver, sa svojim članovima su predvodile molitvu. Nakon molitve uputili su se na izvor rijeke Karišnice. Po povratku s izvora mladi i djeca u pratnji svojih roditelja uputili su se na livadu u samostanskom kampu gdje su ih dočekali voditelji sekcije za obitelj koji su pripremili gradeladu.
Uslijedilo je natjecanje koje su organizirale Marina Ivković, voditeljica sekcije za djecu, te Marijana Žilić, voditeljica za mlade. Druženje, radost i natjecanje trajali su sve do prvih kapi kiše.


 ODJEĆA ZA POTREBITU DJECU




Ovom prigodom članovi sekcije za Caritas koja djeluje pri vjerničkom društvu Dobri Pastir pozivaju sve roditelje koji imaju malu djecu, a oskudijevaju u robi da se jave članovima Društva, koje svoje privremeno sjedište ima u Župnom uredu u Škabrnji ili na mobitel 091 784 0692, uime Društva pozvao je don Boris Pedić.